logo-white

Sunne italienske spisevaner inspirerer nordmenn

Middelhavskosten har for lengst tatt plass i det norske kostholdet. Den store importøkningen av parmesan til Norge viser at «the King of cheese», den italienske osten Parmigiano Reggiano, tar stadig større plass i nordmenns kosthold. Denne osten er et velsmakende tilskudd til et balansert kosthold — utmerket for en moderne livstil som krever fysisk energi og vitalitet.

Ved siden av at Parmigiano Reggiano er et komplett måltid i seg selv, er italienerne mestere i å blande inn Parmigiano i de fleste retter de serverer. (bildekilder: parmigianoreggiano.com/lynx.no)

Til tross for at parmesan produseres i store mengder, foregår arbeidet fortsatt på den gamle måten ved hjelp av håndkraft. Mest av alt er osten avhengig av kunnskapen til alle som er med på å lage den. Parmigiano Reggiano er helt uten tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Kun naturlige råvarer brukes i prosessen og kvaliteten er avhengig av opprinnelsesstedet, foringen og den høye melkekvaliteten.

En energikilde for unge og eldre

Parmigiano Reggiano spiller en viktig rolle i et balansert kosthold på grunn av ostens langvarige, naturlige modningsprosess. I tillegg til å være rik på proteiner, kalsium, fosfor, sporelementer og vitaminer, er den lett fordøyelig og viktig for både barn og eldre. Ved siden av at Parmigiano Reggiano er et komplett måltid i seg selv, er italienerne mestere i å blande inn Parmigiano i de fleste retter de serverer.

Parmigiano Reggiano – den ideelle ingrediensen

  • Som smakstilsetter gir Parmigiano supper og salater et smaksmessig løft. Å smelte skorpen i suppen, gir en helt ny smaksopplevelse.
  • Revet 24 måneder gammel Parmigiano Reggiano går veldig godt sammen med de fleste italienske pastarettene, revet eller skivet.
  • Den mer modne Parmigiano Reggiano 24-30 måneder, er spesielt smakfull i hovedretter. Server den skivet på en carpaccio av oksekjøtt eller fisk, eller på roastbiff med en dråpe ekstra virgin olivenolje.
  • Parmigiano Reggiano passer godt sammen med friske salater og alle slags grønnsaker.

Nordmenn gjør som italienerne og “smugler” inn Parmigiano Reggiano i kostholdet, ikke bare på grunn av den enestående smaken, men også på grunn av de ernæringsmessige kvalitetene og fordi den er lett fordøyelig. Under finner du en fristende oppskrift på mørk sjokolademousse med sprø chips laget med Parmigiano Reggiano.

Mørk sjokolademousse med sprø parmesanchips

Mørk sjokolademousse med sprø parmesanchips (bildekilder: parmigianoreggiano.com/lynx.no)

200 g mørk sjokolade
3 eggeplommer
3 dl kremfløte, pisket til krem
150 g Parmigiano Reggiano
1 kurv friske jordbær
Frisk mynte

  • Smelt sjokoladen over vannbad. Ta sjokoladen av varmen og pisk inn en og en eggeplomme.
  • Vend inn den piskede kremen.
  • Ha sjokolademoussen i en bolle og sett kjølig.
  • Riv Parmigiano Reggiano i småÌŠ rundinger på et brett med bakepapir. Stek i ovnen på 180 grader i 3-5 minutter til osten er smeltet og gyllen. Avkjøl chipsen.
  • Legg en skje sjokolademousse på hver tallerken. Legg et Parmigiano Reggiano- flak oppaÌŠ. Her kan du bygge saÌŠ mange etasjer du orker aÌŠ spise.
  • Pynt hver dessert med friske jordbær og mynte.

Tips: Pynt gjerne med spiselige blomster for ekstra farge.

Les mer om Parmigiano Reggiano HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Havila Polaris (Foto: Martin Giskegjerde/Oclin - Havila Kystruten)

Erna Solberg blir gudmor når Havila Pollux døpes i Bergen

DAT - ATR 42 - Florø - Lufthavn - Sunnfjord - Vestland fylke

FOT-rutene: Vil utrede hvordan flyrutetilbudet kan bli best mulig

(Foto: Kanchanara på Unsplash)

Kryptovaluta belønninger: En ny æra for casinolojalitet

Dronebilde tatt over  Oslo lufthavn (Foto: UAS Norway, Anders Martinsen)

Nye konserndirektører i Avinor

Opel Astra Sports Tourer er en rimelig familiebil som gjorde det godt i NAFs familibiltest (foto: NAF)

Seks av 10 barnefamilier vil ha elbil