Nå begynner ski-VM i Lahti. 1400 utøvere og servicepersonell fra 60 ulike land skal bo i Vierumäki, der både hotell og restauranter er svanemerket. Et svanemerket hotell bruker mindre vann og energi, og prioriterer å bruke miljøsertifiserte og økologiske produkter i driften av hotellet og restauranten.

Ski-VM er i Lahti i Finland fra 22. februar til 5. mars. Alle utøvere, trenere og øvrig servicepersonell skal bo i Vierumäki under mesterskapet. Her er det mange fasiliteter med det offisielle nordiske miljømerket: Hotel Scandic Vierumäki og restaurantene Country Club, Golf Pavilion, Rampsi a la carte, Karhunpesä og Kalliokammi.

– Vi ønsker å synliggjøre miljøarbeidet vårt og at vi kan tilby svanemerkede tjenester her. Når folk kommer hit for å konkurrere, vil de se Svanemerket rundt omkring på flagg og bannere, og på alle hotellrommene er det informasjon om hva som er bra med et svanemerket hotell, sier Leila Burma, innkjøpssjef ved Vierumäki Country Club, og Tuuli Tukiainen, miljø- og sikkerhetssjef.

Hva er et svanemerket hotell?

Et svanemerket hotell jobber eksemplarisk med miljø. De må dokumentere at de klarer å oppfylle alle de ulike kravene til energibruk, vannforbruk, avfallshåndtering, innkjøp og bruk av kjemikalier. I praksis vil gjestene kunne merke resultatet av miljøarbeidet ved at det er godt tilbud av økologiske produkter i restauranten og at de alltid har vegetarisk mat på menyen, at det er vannsparende kraner på badet, at materialene i interiøret er av høy kvalitet, eller at det blir vasket med miljøvennlige vaskemidler.

Kommentarer