Rundt 400 svenske SAS-piloter organiseert i SPF gikk fredag ut i streik. Flesteparten av selskapets flygninger med svenske piloter er avlyst, mens avganger med danske og norske piloter, flygninger som opereres av SAS’ sine underleverandører, samt langdistanserutene til Asia og USA, vil gå som normalt.

Karin Nyman (SAS.se)

Karin Nyman (SAS.se)

— Jeg beklager inderlig til alle våre kunder for at våre svenske piloter har valgt å streike. Det går ut over våre reisende, som er en uskyldig tredje part i denne konflikten. VI har gjort alt vi kunne for at unngå en streik, men vi har dessverre ikke klart å bli enig med de svenske pilotene. Vårt hovedfokus er nå å ivareta våre kunder, og vi gør alt vi kan for å hjelpe de passasjerene som berøres, sier Karin Nyman, kommunikationsdirektør i SAS.

Les også:

I Norge har den svenske pilotstreiken liten påvirkning for passasjerer på flygninger lørdag 10. juni. Flygningene mellom Oslo og Stockholm går med norsk besetning som vanlig.

SAS vil fortløpende oppdatere sine hjemmesider med informasjon og sender også oppdateringer via SMS og e-post til passasjerene.
Det er også mulig å følge utviklingen via SAS i sosiale medier. Flyselskapet anbefaler alle reisende  sjekke aktuell reiseinformasjon før man reiser ut til flyplassen.

Flygninger med SAS sine underleverandører som Cimber (bildet) , Jet Time og City Jet , berøres ikke av den svenske pilotsteiken (©otoerres)

Flygninger med SAS sine underleverandører som Cimber (bildet) , Jet Time og City Jet , berøres ikke av den svenske pilotsteiken (©otoerres)

SAS sine nettsider finner du HER, HER og HER (trafikkinformasjon) 

SAS sine Facebooksider finner du HER 

Svensk Pilotförenings nettsider finner du HER og  foreningens Facebooksider HER 

Tidligere saker:

Se flere  tidligere streikenyheter  HER 

Kommentarer