Sverige var feriefavoritt nummer én blant norske turister i tredje kvartal 2017. Det viser en fersk nasjonal reiseundersøkelse fra SSB. 

Nylig publiserte SSB sin rapport om nordmenns reisevaner i Norge og utlandet for tredje kvartal 2017. Undersøkelsen viser at Sverige troner øverst blant de mest besøkte reisemålene av nordmenn i perioden juli — september i år. I alt gjennomførte nordmenn 497.000 feriereiser til Sverige i det aktuelle tidsrommet. Det er en økning på 6,9 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Frykenbadens Camping (Foto: Øivind Lund)

Les også: Stabil turistsommar i Värmland

Statistikken viser at Sverige havner foran populære ferieland som Spania og Danmark på henholdsvis andre- og tredjeplass. Mens både Sverige, Spania og Tyskland (4. plass) ser en økning i antall feriereiser fra tredje kvartal i fjor, viser undersøkelsen at Danmark har hatt en nedgang på 24,6 prosent. Det samme gjelder Storbritannia (6. plass) og Frankrike (5. plass) med en nedgang på henholdsvis 41,7 prosent og 13,7 prosent.

Jonas Jacobsson (bildekilde: visitvarmland.se)

Les også: Den sista stocken flyter från Trysil till Karlstad

Populært reisemål over grensen

Med 100.000 flere feriereiser enn Spania var Sverige det foretrukne reisemålet blant nordmenn denne sommeren og høsten. Blant de mest populære destinasjonene i vårt svenske naboland er Värmland-regionen, som ligger like over svenskegrensen og kun få timers kjøring fra Oslo.

Les også: De beste julemarkedene rett over grensen: Nordmenn vil ha svensk julestemning

– Värmland er attraktivt blant nordmenn, og norske turister står faktisk for mer enn halvparten av alle utenlandske gjestedøgn i regionen. Årsaken til populariteten henger sammen med den korte reiseveien samt at det er rimeligere for nordmenn å feriere over grensen. Vi ser også at mange nordmenn benytter anledningen til å utforske regionen i forbindelse med grensehandel, sier daglig leder for Visit Värmland, Jonas Jacobsson.

Les også: 10 gode grunner til grenseferie i sommer

Nye tall fra SSB viser blant annet at nordmenn grensehandlet for over 3,6 milliarder kroner i tredje kvartal 2017. Det er nesten én milliard mer enn samme periode i fjor.

– Alt i alt tror jeg nordmenn opplever et bredt tilbud av aktiviteter, shopping og gode overnattingssteder her. Noe som bidrar til at både Värmland-regionen og svenske destinasjoner forøvrig scorer høyt blant norske turister, utdyper Jacobsson.

Les flere saker om Värmland HER og om Sverige HER - Flere B2B-nyheter finner du HER og HER

Rød stuga i Dalsland (arkivbilled: otoerres)

Kommentarer