PM & Vänner, Växjö ble kåret til Sveriges beste hotellopplevelse 2018  av White Guide. Dette for å ha skapt et eget univers med et urtypisk svensk snitt, der den klassiske smålandske karrigheten omvandles til en suveren kvalitetsopplevelse — hvor alt fra designløsninger, materialvalg og service til gastronomi er eksepsjonell. Her finner du en av Sveriges beste frokoster og unike matopplevelser.

Fra menyen (Foto: PM & Vänner)

Det prisbelønte hotellet hadde sitt utspring i den kjente restauranten med samme navn, og markerte sitt 20-årsjubileum i 2014 med åpne Nordens første gastrohotell. PM har et internasjonalt preg og kunne like godt ligget i New York som i Vaxjö.

Et av rommene på PM & Vänner (Foto: PM & Vänner)

På det 5500 kvm store hotellet finner du design-innredede rom og suiter, et japansk spa, en takterrasse med basseng og bar, bakeri, blomsterbutikk, Nordens største vinkjeller og to utmerkede restauranter. Den ene av restaurantene har en stjerne i Michelin-guiden og her er det smålandske smaker og temaene skog, eng og sjø som preger den gastronomiske filosofien.

Fra menyen (Foto: PM & Vänner)

Både restauranten og hotellet har et bærekraftig fokus på kortreist mat, design og produkter. Dette gjenspeiler seg i materialvalget som blant annet består av kalkstein fra Öland, grønnsaker fra drivhuset på taket og eikeparkett fra Smålands dype skoger. Det er den verdenskjente designeren og arkitekten Jonas Lindvall som står for arkitekturen og rominnredningen, og Sveriges grand lady innenfor design, Ingegerd Råman, som er kunstnerisk rådgiver for hotellet.

– Det er ikke overraskende at akkurat PM & Vänner har fått denne utmerkelsen av White Guide. Sveriges første gastrohotell er et ekstraordinært, moderne og stilrent hotell. De har klart å skape et helhetlig uttrykk som representerer smålandsk design og mat på sitt beste, sier Thomas Johansson, landssjef for Visit Sweden i Norge.

Relaterte saker: Downtown Camper by Scandic, Stockholm — Mest innovative hotel 2019 (desember 2018) 

Flere saker om White Guide finner du HER

Les også: PM & Vänners internationella satsning fortsätter i London och Berlin (november 2017) – PM & Vänner får Grand Award (juli 2017) – PM & Vänner tillhör Nordens bästa restauranger (november 2016)

PM & Vänner er Nordens første gastrohotell (Foto: PM & Vänner)

Kommentarer