Sveitsiske politikere vil ikke gi SWISS ekstraordinær statstøtte under coronakrisen. Årsaken er at flyselskapet er er tyskeiet – som en del av Lufthansakonsernet.

Swiss - Airbus A 319 - Manchester
SWISS ble startet i 2002 etter kollapsen i Swissair og har siden 2007 vært heleid av Lufthansakonsernet (foto: ©otoerres)

SWISS fikk en kald skulder da flyselskapet ba det sveitsiske forbundsrådet (landets sju personer store regjering) om en ekstraordinær statstøtte på grunn av coronakrisen, melder sveitsiske About Travel (Travel Inside).

Reaksjonen fra de sveitsiske politikerne var negativ – i de fleste partier. Begrunnelsen var at SWISS – som i 2007 ble et kjøpt av Lufthansa, er en av de mest rentable enhetene innen det tyske flykonsernet.

– Det nytter ikke noe å sende overskuddet til Tyskland, for så å be om statstøtte i tilfelle av tap, sier en politiker, mens en annen mener at dersom SWISS går konkurs, ja da kan det kjøpes billig tilbake”.

SWISS hadde i 2019 et driftsresultat før renter og skatter på 578 millioner sveitserfranc (6.73 milliarder NOK), mot 636 millioner sveitserfranc (7.4 milliarder NOK) året før, melder danske check-in.dk.

Kommentarer