Trysil Bike Festival første til storinnrykk i stisykkelmekkaet Trysil. Først ut var terrengsykkelfestivalen «Utflukt», som arrangeres av Fri Flyt, og nå står også en av Nord-Europas lengste flytstier klar for å gi gjestene spektakulære opplevelser.

– Vi har utviklet et stisykkelprodukt som nå er av så høy kvalitet at vi kan stå inne for en sykkelfestival i to uker, hvor hele familien kan finne noe som passer dem. Vi starter på toppen, bokstavelig talt, med å lansere det som nå er blitt en av Nord-Europas lengste flytstier. Den starter ved heisen Fjellekspressen, som skal gå hver torsdag til søndag gjennom hele sommeren og høsten, og er hele sju kilometer lang. Den vil garantert gi alle en unik sykkelopplevelse, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Terrengsykkelfestivalen «Utflukt» ble i 2017 arrangert for femte gang i Trysil, men festivalen har selv 15-årsjubileum i år. «Utflukt» har vokst voldsomt de siste årene, og i fjor rundet de en milepæl med 1000 deltakere, guider og arrangører, og et utsolgt arrangement. Nytt av året var at sykkelhotellet Radisson Blu Resort Trysil var base for arrangementet.

– Vi er veldig godt fornøyd med å arrangere «Utflukt» i Trysil. Festivalen vår har blitt såpass stor at det faktisk ikke finnes så mange andre alternative destinasjoner i Norge som har et like bredt spekter av naturlige og tilrettelagte stier og sykkelparker som Trysil nå har. I tillegg til tilbud av overnattingsfasiliteter, spisesteder og en lokal dugnadsånd som det står stor respekt av. Vi har fulgt Trysils stisykkelutvikling fra den spede start til slik det fremstår i dag, en sykkeldestinasjon i verdensklasse, forteller Tonje Sameien, arrangementsansvarlig for «Utflukt».

Fremste sykkelhotell

Norges største skiområde, Trysil, har 68 alpinbakker, 29 heiser og 100 km langrennsløyper. Her kan gjester nyte alpint, langrenn, snøbrett og hundeslede om vinteren, og komme tilbake om sommeren for golf, gåturer, stisykling og hesteridning.

Radisson Blu Resort Trysil er sykkelhotell nummer 1 i Trysil. Med bike in — bike out ligger alt til rette for en flott sykkelferie. Hotellet har en egen «treningsbane» utenfor; «Radisson Blu Bike Park» hvor gjester kan teste ut sykkelferdighetene før de setter kursen mot Trysil Bike Arena som ligger bare 700 meter fra hotellet.

Når sykkelbeina er slitne, kan gjestene sette seg godt til rette i hotellets Lobby Bar som kjører en rolig afterbike hver dag fra klokken 15-18. Syklene står trygt parkert i hotellets sykkelgarasje over natten.

Hotellets innendørs opplevelsesbasseng har fire svømmebasseng og et FlowRider® bølgebasseng for surfing. I Alpine Spa finnes Jacuzzi, finsk badstue, tyrkisk dampbad og aromatisk laconium.

Kommentarer