Calvià kommune på Mallorca er ideell for å utforske på sykkel – enten du foretrekker landeveissykling eller terrengsykling. Her er noen av rutene i kommunen. De kan kombineres eller forkortes etter behov. Sykkelrutene går gjennom sjarmerende byer og fantastiske landskap. Her er fem forslag til sykkelruter i Calvià.

Sykling - Calvia - Mallorca - Spania
Mange kjente internasjonale sykkellag legger den årlige sesongoppkjøringen til Calviá og Mallorca (pressebilde: visitcalvia.org/related.dk)

«Velkommen til Calvià»-ruten

Denne 34 km lange ruten er utformet for de som besøker Calvià for første gang. Ruten gir mulighet for å strekke beina underveis og bli kjent med området. Det er en tur som går gjennom noen av de viktigste byene i Calvià kommune: Santa Ponça, Palmanova, Calvià, Es Capdellà, Peguera og Santa Ponça.

Ruten har to vidt forskjellige bakker. Den ene går langs kysten og har mykt terreng, og den andre går innover i landet med en mer utpreget topografi, men uten å være for krevende. Strekningen mellom Peguera og Santa Ponça er lagt gjennom en servicevei. Den er forbundet med en gangbro på 830 meter som leder en tilbake til den normale trafikken.

Ruten ved Galatzó

Denne ruten er klassifisert som en fjellrute med middels vanskelighetsgrad. Den er ideell for alle som ønsker å bli kjent med Tramuntana-fjellene og trene for fotturer i fjellet. Det er en kort rute på ca. 44 kilometer, men den er krevende. Høydepunktet er stigningen opp til landsbyen Galilea.

Turen begynner i Peguera. Deretter passerer du den vakre landsbyen Es Capdellà ved foten av oppstigningen til landsbyen Galilea, som ligger i landskapet i Tramuntana-fjellene. Derfra går det nedover til Puigpunyen, hvorfra det er et stykke til siste stigning, «Coll des Tords». Etter denne oppstigningen kjører du ned til Calvià, passerer Es Capdellà igjen og avslutter ruten i Peguera. Hele etappen foregår i den sørvendte skråningen til Galatzó, et fjell med mange myter og en overveldende sjarm.

Sykling - Calvia - Mallorca - Spania
Bakker er det nok av i Calviá på Mallorca (pressebilde: visitcalvia.org/related.dk)

Ruten vestover fra Peguera

Denne 66 km lange ruten går fra Peguera mot den vestlige enden av øya. Underveis passerer du Port d’Andratx, en pittoresk havn med dype røtter i områdets fiskekultur. Herfra går turen videre vestover, mens landskapet endres fra havkyst til fjellskråninger. Innover landet passerer du flere landsbyer, blant annet S’Arracó, Andratx og Es Capdellà, før du fortsetter tilbake til Galilea, det høyeste punktet på ruten. Herfra går turen ned til Puigpunyent og videre mot Palma og Calvià. Derfra kjører du tilbake til Peguera og passerer Es Capdellà underveis.

Rundturen Na Burguesa

Denne ruten viser frem variasjonen i landskap og terreng i Calvià. «Na Burguesa» er en naturlig barriere som skiller kysten ved Calvià fra landsbyene i innlandet. Dette er to helt forskjellige områder. På kysten er det travelt, og det er havutsikt, byer, smug, butikker og serviceområder. Men i innlandet er det ro og typiske middelhavslandskap. Du kjører også inn i nabokommunen Puigpunyent, med fokus på den høytliggende delen av kommunen med Galilea, et naturlig utsiktspunkt over Palmabukta (Badia de Palma) og kysten ved Calvià. Ettersom du også bestiger «Coll de Sa Creu», får du utsikt over Middelhavets beste postkortmotiver. Ruten er på 53 km og har mange kontraster underveis, noe som gjør den til en komfortabel rute, til tross for fjellene.

Solnedgang ved Tramuntana

Dette er en krevende, men også veldig fargerik rute, hvor du skal kjøre 147 kilometer og overvinne flere vanskelige passeringer (eller «colls», som de kalles på Mallorca).

Det er en rute med få muligheter for å hvile underveis, men den byr på fantastisk panoramautsikt. Ruten begynner ved den sørlige skråningen av Tramuntana-fjellene, som står på UNESCOs verdensarvliste. Her kommer du til nordsiden av fjellene og drar ut på den andre delen av ruten, som går gjennom sjarmerende landsbyer som Sóller, Deià, Valldemossa, Banyalbufar og Estellencs.

Underveis har du en helt spesiell utsikt over områdets vakre natur. Fjellandskapet byr på flere utfordringer underveis, blant annet «Sa Pedrissa», som er en krevende, langvarig stigning som setter fysikken på skikkelige prøver.

Les mer om Calviá HER

Flere relaterte nyheter, reisetips og artikler finner du HER, HER og HER

Kommentarer