Når det igjen blir mulig å reise til utlandet, vil sykkelfans ha en ekstra grunn til å ta en langhelg i Flandern i det nordlige Belgia. Her har turistrådet nemlig laget «den ultimate sykkelturen», The Flandrien Challenge, som består av ikke mindre enn 59 segmenter (ruter) i den populære sykkelappen Strava. Segmentene er også fysisk avmerket på veiene i Flandern. Hvis du fullfører alle segmentene på under 72 timer, noe som forutsetter et visst treningsgrunnlag, får du navnet ditt inngravert på en fysisk æresvegg på regionens sykkelmuseum.

The Flandrien Challenge - Sykkelutfordring - Strava app - Visit Flandres - Belgia
Sykling er nasjonalsport i Flandern og resten av Belgia (pressebilde: visit flandern/related.dk)

Nå får sykkelentusiaster enda en grunn til å ta en langhelg i sykkelregionen Flandern i Nord-Belgia. Nå ha Visit Flanders, det flamske turistrådet, lansert en helt spesiell sykkelutfordring i regionens berømte åser og brosteiner.

Mange anser Flandern for å være sykkelsportens hjerte, og regionen er best kjent for rittene Flandern rundt og Gent-Wevelgem. Mange av verdens mest erfarne syklister har kjempet seg over Flanderns enorme nettverk av svingete, smale og noen steder brutale brosteinsveier.

The Flandrien Challenge - Sykkelutfordring - Strava app - Visit Flandres - Belgia
Flandrien Challenge inkluderer også flere av regionens mest legendariske og fryktede stigninger, inkludert Oude Kwaremont, Koppenberg og Paterberg (pressebilde: visit flandern/related.dk)

Generelt er Flandern et sted for ekte «Flandriens»: råsterke syklister av den gamle skolen som ikke gir opp og fortsetter i salen selv under tøffe værforhold. I Flandern har sykkellegender som Eddy Merckx, Johan Museeuw og Tom Boonen alle fått hederstittelen «Flandrien».
Forener den digitale og fysiske verden

Utfordringen «The Flandrien Challenge – The Unbelievable Ride» er ifølge turistrådet den ultimate sykkelruten rundt Flandern og består av 59 av de såkalte segmentene (rutene) i Strava.

The Flandrien Challenge - Sykkelutfordring - Strava app - Visit Flandres - Belgia
Stolt deltager i The Flandrien Challenge (pressebilde: visit flandern/related.dk)

Strava er en populær onlinetjeneste og app der du kan registrere sykkeltreningen din og samtidig konkurrere med venner og andre ryttere.

Det som er spesielt med Flandrien Challenge, er at den forener den digitale og fysiske verden. De 59 Strava-segmentene kan ikke bare spores via GPS og vises i appen, de er også fysisk avmerket på veien, slik at du enkelt kan se hvor hvert segment starter og slutter.

Flandrien Challenge inkluderer også flere av regionens mest legendariske stigninger, inkludert Oude Kwaremont, Koppenberg og Paterberg.

The Flandrien Challenge - Sykkelutfordring - Strava app - Visit Flandres - Belgia
Flandern og Belgia er stort sett et flatt landskap – men de gamle brosteinsbakkene er fryktet av syklistene (pressebilde: visit flandern/related.dk)

Kom på æresveggen i sykkelmuseet

For å fullføre utfordringen må du sykle alle segmentene i Flandern på under 72 timer. Det er gratis å delta, og du bestemmer selv i hvilken rekkefølge du skal gjennomføre segmentene. Turistrådet har imidlertid laget tre foreslåtte kombinasjonsalternativer, som alle garanterer rytterne en fantastisk utsikt underveis.

Hvis du fullfører alle de 59 segmentene av The Flandrien Challenge innen 72 timer, vil du få navnet ditt inngravert på en brostein som vil være en del av æresveggen på Centrum Ronde Van Vlaanderen (Flandern rundt-museet).

Museet er viet til belgisk sykkelhistorie og ligger i byen Oudenaarde, kjent som stedet der Flandern rundt slutter. Oudenaarde er også et opplagt utgangspunkt for å utforske Flanderns mange sykkelruter hvis du reiser dit som sykkelturist.

Les også: På sykkel fra pub til pub i Flandern (mars 2016)

The Flandrien Challenge - Sykkelutfordring - Strava app - Visit Flandres - Belgia
The Flandrien Challenge består av 59 segmenter (ruter). Syklister som klarer alle iløpet av 72 timer får navnet sitt på en æresvegg i Flandern Rundt-museet (pressebilde: visit flandern/related.dk)

Det er ingen sluttdato for utfordringen, så du kan begynne på den når det igjen blir mulig og trygt å reise til utlandet. Inntil da kan du skrive ned utfordringen på din egen «bucket list» og begynne å trene.

Les mer om The Flandrien Challenge HER, om Strava-appen HER, om Flandern Rundt-senteret og museet i Oudenaarde HER og Flandern HER

Flere sykkelruter i Flandern finner du HER

Flere artikler om Flandern finner du HER

Kommentarer