Julemarkedet i Tallinn har nettopp blitt stemt frem som det beste i Europa. Det er European Best Destinations og en undersøkelse blandt over 200.000 reisende som står bak rangeringen.

Julenissen i Nissehuset (bildekilde: visitestonia.com)

Midt i hjertet av Vana Linn (gamlebyen) i Tallinn ligger byens verdensberømte julemarked. Et must å besøke dersom du reiser til den estiske hovedstaden i desember.

– Julemarkedet i Tallinn gleder alle med sin koselige og historiske beliggenhet, blant vidunderlig bevarte middelalderbygg og lange tradisjoner, uttaler organisasjonen European Best Destinations.

Les hele rangeringen HER

Fra julemarkedet i Tallinn (©otoerres)

På dette torget ble Europas første utstilte juletre satt opp – allerede i 1441. Det vakre juletreet er fortsatt sentrum for tiltrekning, plassert midt blant lokale kjøpmenn og hyggelige boder.

På julemarkedet kan du også finne julenissens helt eget hus. Her er alle snille barn og voksne hjertelig velkommen inn for en hyggelig prat med selveste julenissen.

Noe annerledes

For de som har lyst på mindre tradisjonelle julemarkeder, er designernes julemarked i Telliskivi en perle. Telliskivi er Estlands kreative svar på Grünerløkka, hvor du møter lokale designere og kunstnere. Dette er stedet hvor du vil finne unike gaver å ta med hjem. Det kan også være en sjanse til å få deg en håndlaget godbit.

Gløgg på julemarkedet i Tallinn (©otoerres)

Forlater man Tallinn, er Tartu verdt et besøk. Universitetsbyen Tartu er ikke bare Estlands kulturhovedstad, i julesesongen blir byen også en landsby av lys.

Den tradisjonelle julemessen i Tartu foregår på rådhusplassen. Plassen er fylt med varme drinker, håndverk og andre lokale produkter. Hvis du er heldig, kan du til og med møte hundrevis av folkedansere!

Julestemning foran rådhuset i universitetsbyen Tartu (Dorpat på tysk og svensk). Den nesten 1000 år gamle byen har vel 100.000 innbyggere og ligger nære grensen til Latvia i det sør-østlige Estland – rundt 18 mil fra hovedstedene Tallinn og Riga (bildekilde: visitestonia.com)

Les mer om Tallinn HER og HER, om Tartu HER og HER, samt om Estland HER

Hvordan reise til Tallinn og Estland ?

Flyturen mellom Oslo og Tallinn tar rundt én time og 30 minutter. Per idag tilbyr to flyselskaper direkteavganger mellom Gardermoen og Ulemiste/Lennart Meri-flyplassen i den estiske hovedstaden: Norwegian og airBaltic. Lavprisselskapet Wizz Air vil i oktober 2020 åpnet to nye direkteruter til Tallinn fra henholdsvis Bergen og Torp Sandefjord.

SAS flyr til Tallinn fra København og Stockholm, mens andre selskaper tilbyr videreforbindelser gjennom sine hovedhubs.

Man kan også reise land -og sjøveien, via Stockholm til Estland. Rederiet Tallink seiler daglig mellom den svenske hovedstaden og Tallinn, samt tilbyr videreforbindelse via Finland. Det gjør også konkurrenten Viking Line. Dessuten seiler danske DFDS mellom Kapellskär nord for Stockholm og Paldiski som ligger rundt 50 km. vest for Tallinn.

Les flere saker om Tallinn HER og om Estland HER — Dfly.no`s Twitterkonto  og Facebooksider finner du HER og HER

Julemarkedet på torget foran rådhuset i Tallinns gamleby Vana Linn (bildekilde: visitestonia.com)

Kommentarer