Når man forbereder seg for en reise er det sjelden man tar til rette for at man kan få tannproblemer. Dette kan koste deg dyrt. Derfor har vi utdypet litt om noen av de viktigste tingene man bør være forberedt på når det gjelder tannlege og reiser, både når man sitter i selve flyet, og når man er i utlandet.

Passasjerbroer - Praha - Vaclav Havel Airport -PRG
Under flyreiser kan kabintrykket skade tennene og tannkjøttet på forskjellige måter, som tørrhet og opphovning. (foto: ©otoerres)

● Hva er de beste måtene å forhindre tannproblemer når du flyr?
● Er det vanskelig å finne en god tannlege i utlandet?
● Dekker forsikringen din tannproblemer i utlandet?
● Hvor er de beste stedene å få hjelp med tannproblemer når man reiser?

Hva er de beste måtene å forhindre tannproblemer når du flyr?

En ting som kanskje kan komme som en overraskelse for de som ikke har opplevd tannproblemer når de er ute og flyr, er at kabintrykket kan skade tennene og tannkjøttet på forskjellige måter. Det kan føre til at membranene som ligger rundt tannen hovner opp, noe som igjen kan forårsake tannfølsomhet eller til og med infeksjon.

Stor høyde endrer produksjonen av spytt, noe som kan føre til munntørrhet og flere hulrom. For de som er utsatt for blødende tannkjøtt, er dette altfor vanlig på flyreiser.

Det får også emaljen til å erodere raskere på grunn av mangel på spytts beskyttende filmbarriere mot syrer i mat og drikke. For å forhindre disse problemene, bør vi drikke rikelig med vann før og under flytiden og unngå sure matvarer som sitrusfrukter eller kullsyreholdige drikker – det hjelper også spise sukkerholdige snacks.

Er det vanskelig å finne en god tannlege i utlandet?

Å finne en tannlege i utlandet kan være utfordrende, avhengig av hvilket land man er i, og hvorvidt man ligger på et avsidesliggende feriested eller i en by. Imidlertid er det mange måter å finne dem på. Du kan søke på nettet, spørre lokalbefolkningen, eller bare bestille time hos den første tannlegen du finner. Vi oppråder imidlertid til at du gjør noen undersøkelser med tanke på pris og kvalitet ved den gjeldende tannlegeklinikken, slik at du vet hva du investerer i. Google anmeldelser kan ofte gi en god pekepinne på servicen man får hos ulike klinikker.

Dekker forsikringen din tannproblemer i utlandet?

Før du reiser utenlands i lang tid, er det viktig at du finner ut om forsikringen din dekker tannpleien din. Ellers kan du ende opp med å betale en formue.

Når du planlegger en ferie, sørger mange for å ta de nødvendige bildene og kjøpe reiseforsikring. Men hvor mange av oss tenker på tanndekning? Når vi reiser på ferie, forventer vi vel vanligvis ikke å trenge tannbehandling – men det er lurt å finne ut om forsikringen dekker det. Man vet aldri hva som kan skje når man er ute og reiser.

Hvor er de beste stedene å få hjelp med tannproblemer når man reiser?

Mange steder er den eneste tannklinikken en privat. Og selvfølgelig kommer de til å bli dyrere. Videre kan det være en utfordring å finne en klinikk hvor de snakker engelsk og kan forstå deg, slik at du kan få den hjelpen du trenger.
Det beste stedet å få hjelp med tannproblemer når du reiser vil avhenge av hvor du er og hva dine spesielle behov er. De fleste synes imidlertid at det er verdt å ta litt tid å undersøke alternativene sine før de drar på tur, slik at de vet hvor de kan gå hvis de får problemer med tennene sine.

Dette gjelder hovedsakelig for de som allerede sliter mye med tennene, men det kan også være lurt for de som har en historikk av friske tenner, og som skal være lenge borte. Å være forberedt på hva som kan skje er alltid en god ting.

Kilde: fredrikstadtannhelse.no

Kommentarer