Fra august vil TAP Air Portugal igjen fly direkte mellom Oslo og Lisboa. Ruten vil bli trafikkert tre ganger ukentlig.

TAP Air Portugals Airbus A 321 på Amsterdam-Schiphol Airport (©otoerres)

Portugals nasjonale reiselivsorganisasjon Turismo de Portugal (også kjent som Visit Portugal) er glad for denne nyheten, men også fortvilet over det norske utenriksdepartementets reiseråd.

– Det er en stor lettelse for oss at TAP Air Portugal snart skal fly mellom Oslo og Lisboa – om enn i begrenset omfang i august – slik at nordmenn som ønsker det, har muligheten til å reise ned i forbindelse med forretninger, ferie eller sommerbolig. Vi hadde selvfølgelig håpet at myndighetene ville revidere reiserådene for Portugal, der pandemien er under kontroll og det ikke har vært noen overdødelighet i forbindelse med covid-19. Men vi respekterer utenriksdepartementets reiseråd, og vi har ennå ikke mistet håpet om at reiserådene kan bli endret så tidlig som i august, sier nordisk reiselivsdirektør Stig Kaspersen i Turismo de Portugal.

UD (Utenriksdepartementet) sine reiseråd for Portugal finner du HER

I likhet med landets andre nasjonale flyplasser har Lisboa lufthavn innført en rekke sikkerhetstiltak som for eksempel økt rengjøring, akrylskjermer, krav til bruk av munnbind og installasjon av infrarøde kameraer som kan måle kroppstemperatur. Les mer om tiltakene HER

Direktefly Oslo (OSL) – Lisboa (LIS i august 2020

  • OSL-LIS: Onsdag, fredag, søndag kl. 18.35 til 21.40
  • LIS-OSL: Onsdag, fredag, søndag kl. 12:50 til 17:50

Flere relaterte saker finner du HERHERHER og HER

Kommentarer