Travel Retail Norway, som driver taxfreebutikkene på Norges fem største flyplasser, har bestilt to Tesla semitrailere. Selskapet ønsker å være først i Norge til å frakte varer fra Europa til Norge med elektriske trailere.

Travel Retail Norway har bestilt to elektrisk drevne semitrailere. (bildekilder: tesla/travel retail norway)

– Vi skal på mange områder bidra til å gjøre taxfree bærekraftig. Derfor jobber vi med ulike løsninger for å frakte varer fra hele verden til Norge på mest miljøvennlig måte. Tesla Semi er et av tiltakene, sier Haakon Dagestad, kommunikasjonssjef i Travel Retail Norway.

Haakon Dagestad (dutyfree.no)

Det er usikkert når trailerne kommer, men selskapet er allerede i gang med forbedelsene for å ta dem i bruk. 

– Lageret vårt er allrede elektrifisert med solcellepanel, så nå er det veien fra lageret og frem til butikkene som må elektrifiseres. Får vi ladet trailerne med fornybar energi vil det ha svært positiv effekt, både på klima og lokal forurensing, sier Dagestad. 

Selskapet er tydelig på at de har et større samfunnsoppdrag enn å drive butikk.

– Det viktigste vi gjør er å være med på finansieringen av flyplasser i hele Norge gjennom ansvarlig butikkdrift. Derfor må vi også stille spørsmål ved måter vi gjør ting på om det kan gjøres bedre med ny teknologi og metoder. Vi har nok bare sett begynnelsen av den grønne utviklingen i varehandel, og der skal vi være med, sier Dagestad. 

Les flere saker om Travel Retail Norway HER og om Tesla HER

Travel Retail Norway har bestilt to elektrisk drevne semitrailere. (bildekilder: tesla/travel retail norway)


Kommentarer