Göteborg feirer 400-år i 2021 og i forkant av jubileet varmer byen opp med et eget tema-år. I 2019 setter den svenske storbyen ekstra fokus på utdanning, forskning og kunnskapssatsning. Den Internasjonale Vitenskapsfestivalen i april og Verdensrom-uken i september er to av de største hendelsene i tema-året.

Allerede nå i begynnelsen av april er det klart for den Internasjonale Vitenskapsfestivalen i Göteborg. Den årlige tverrvitenskapelige festivalen er en naturlig del av tema-året, og i år er overskriften “Den svimlende tanken”.

Hvert år besøker 60 000 mennesker den populærvitenskapelige festivalen som presenterer vitenskap på kreative og uventede måter. I år innvies festivalen den 2. april med blant annet populære Cedric Villani, kjent som matematikkens Lady Gaga.

På åpningsdagen vil også den britiske mediekanalen BBC være på plass for å arrangere en paneldebatt. Bandet d`Arc vil stå forden musikalske underholdningen. I løpet av de påfølgende ukene festivalen går av stabelen vil det bli holdt spennende workshops, kurs, foredrag og mye mer. Programmet er åpent og gratis for alle.

Verdensrom-uken

I 2019 er det 50 år siden månelandingen, og mellom 14.— 22. september blir dette feiret litt ekstra under Rymdveckan (Verdensrom-uken) i Göteborg.

Her vendes blikket både bakover og framover, fra historien til framtiden, ut i rommet og tilbake mot jorden. Det vil bli et bredt program om rommets betydning for innovasjon, inspirasjon, vitenskap, industri, forskning, kultur, miljø og kunst.

Andre store arrangementer i Göteborg i 2019:

  • The Hub: Universeums nye utstilling åpnet i februar 2019, og er deres første store kunnskapssatsning innen digital teknikk og innovasjonskraft. Her finnes det et moderne og interaktivt miljø fylt med opplevelser innenfor sensorteknikk, IoT, VR og Al.
  • European Choir Games: Den 03.—10. august fylles Göteborg av tusentalls av korsangere når en av Europas største korfestivaler kommer til Göteborg. Korene vil konkurrere mot hverandre, og synge og underholde over hele byen.
  • Bokmessen: Messen er nordens største møteplass for bok- og biblioteksbransjen, og går av stabelen 26.—29. september. I løpet av de fire dagene festivalen arrangeres har bokmessen rundt 100.000 besøkende. I år er tema-landet Sør-Korea.
  • Nobel Week Dialogue: En gratis heldag i Nobels fotspor. Nobelprisvinnere og verdensledende forskere og eksperter samles i Göteborg på arrangementet som er en del av Nobelukens program.

Flere relaterte saker finner du HERLes også: Dette skjer i Sverige på nyåretLes mer om hva som skjer i Gøteborg HER

Kommentarer