Tenerife har utnyttet lavkonjunkturtiden under Covid-19 pandemien godt, noe som har resultert i utnevnelsen “Spanias første smarte turistøy”. 
Bioklimatisk hus - Tenerife - Kanariøyene
Et av de bioklimatiske husene på Tenerife (bildekilder: webtenerife.com/tourspain.es)

Kåringen er et resultat av analyser foretatt over flere måneder av 400 punkter knyttet opp mot de fem aksene i den smarte turistdestinasjonsmodellen (styring, innovasjon, teknologi, tilgjengelighet og bærekraft).

Av de analyserte områdene, er det under punktet «teknologi» øya har oppnådd høyest poengsum, med hele 89%, etterfulgt av bærekraft (85,2%) og styring (82,6%)

– Det har vært viktig for Tenerife å gjennomføre denne prosessen for på denne måten å være forberedt på perioden post- Covid-19 samt fremtidige krav og behov fra øyas turister. Hvis Tenerife skal kunne fremstå som en seriøs turistdestinasjon, som klarer å tilfredsstille kravene fra kresne turister som gjerne ønsker seg en rask informasjonstilgang og samtidig forventer seg en forbedret opplevelse for hver gang de besøker øya, så er dette veien å gå, mener Pedro Martín, som er øyas president.

Teide - Fjelltopp - Vulkan - Tenerife - Kanariøyene - Spania
Den 3718 meter høye vulkanen Teide på Tenerife er Spanias høyeste fjell og et av de mest kjente landemerkene på Kanariøyene. (bildekilder: webtenerife.com/tourspain.es)

Når det kommer til teknologi, så har Tenerife valgt en intensiv bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT), både i forvaltningen av offentlige tjenester og i den intelligente utviklingen av øya. Dette for å forbedre livskvaliteten samt den sosiale velferden til innbyggerne og turistene.

Når det gjelder bærekraft, har Tenerife forpliktet seg til å ivareta arven sin, både den kulturelle og kunstneriske, så vel som den natur- og miljømessig. Samtidig er de forpliktet til å fremme den økonomiske og sosiale bærekraften til destinasjonen, spesielt når det kommer til støtte av den lokale økonomien og trivselen for innbyggerne og besøkende.

Les mer om Tenerife HER og HER

Les også: 5 stjerners golf på Tenerife med utsikt til Atlanterhavet (august 2020) – 10 gode grunner til å besøke Tenerife (juli 2020) – Tenerife vil endre image (februar 2020)

Flere artikler om Tenerife finner du HER og om Kanariøyene HER

Kommentarer