Charterferier er det nordmenn først og fremst forbinder med Tenerife. Men denne kanariske øya er med sitt milde klima og varierte natur like velegnet for en aktiv ferie, enten du elsker sykling, svømming, surfing, fotturer eller noe helt annet. Dette er noe øyas turistråd ønsker å gjøre oss oppmerksomme på.

Tenerife - Kanariøyene - Atlanterhavet - Spania
Tenerife er en populær seilerdestinasjon (bildekilder: webtenerife.co.uk/related.dk)

Enten du ønsker å slappe av på stranden eller trene til et maraton, er Tenerife et opplagt feriemål. Her er gjennomsnittstemperaturen 23 grader og vanntemperaturen 19-26 grader året rundt.

I tillegg skaper øyas varierte landskap med ulike mikroklima mange forskjellige opplevelser på den samme ferien. Du kan for eksempel gå på fottur over skyene, terrengsykle gjennom frodig skog og surfe på bølgene i Atlanterhavet – alt på en dag. 

Tenerife - Kanariøyene - Atlanterhavet - Spania
På toppen av 3700 meter høye Teide (bildekilder: webtenerife.co.uk/related.dk)

– Tenerife har vært forbundet med sol og avslapning i mange år, men øya inneholder også alle de aktivitetene vi har sett en økende interesse for de siste årene, som for eksempel sykling, fotturer, klatring, surfing, kajakkpadling, dykking, fiske og golf. Alt dette kan dyrkes hele året, og det omgitt av fantastisk natur. Derfor er øya også populær blant profesjonelle idrettsutøvere som kommer hit for å trene, sier Pia Louw, promotion manager hos Turismo de Tenerife.

Tenerife - Kanariøyene - Atlanterhavet - Spania
Kajakkpadling er en populær aktivitet på Tenerife (bildekilder: webtenerife.co.uk/related.dk)


Markedsføringsaktiviteter skal øke nordmenns bevissthet

I tillegg til de mange sportsaktivitetene tilbyr øya, som har 300 soldager i året, også kulinariske opplevelser i verdensklasse, lokale viner, vakre strender, pittoreske byer og steder med en plass på UNESCOs verdensarvliste.

Tenerife - Kanariøyene - Atlanterhavet - Spania
På mountain-bike med Teide i bakgrunnen(bildekilder: webtenerife.co.uk/related.dk)

For å gjøre norske reisende oppmerksomme på de mange mulighetene har turistrådet nettopp startet en rekke markedsføringsaktiviteter i samarbeid med PR- og representasjonsbyrået Related. I løpet av de kommende månedene har turistrådet blant annet planlagt samarbeid med ledende livsstilsmedier og aviser samt utvalgte påvirkere.

Tenerife - Kanariøyene - Atlanterhavet - Spania
På fjelltur (bildekilder: webtenerife.co.uk/related.dk)

Informasjon til reisebransjen

Turismo de Tenerife har også laget en norsk bransjepakke som kan hjelpe norske turoperatører med å bli mer bevisste på de mange idrettene og aktive opplevelsene som Tenerife byr på. I reisesettet kan turoperatører blant annet finne praktisk informasjon, inspirasjon til aktiviteter, bilder, videoer og annet materiale – som de fritt kan bruke i sin kommunikasjon.

Bransjepakken finner du HER og Turismo de Tenerife sine nettsider holder til HER (begge linkene er eksterne)

Tenerife - Kanariøyene - Atlanterhavet - Spania
Høyt til værs over Tenerife (bildekilder: webtenerife.co.uk/related.dk)

Kommentarer