Europeiske Reiseforsikring gjør unntak i vilkårene og dekker endret hjemreise og avbestilling etter terroranslaget i Barcelona.

Svært mange nordmenn oppholder seg til enhver tid i den spanske byen.

– Dette får derfor konsekvenser for de av våre kunder som enten oppholder seg i Barcelona eller som har planer om å reise dit de nærmeste dagene, sier Jon Berge, informasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

– Vi følger situasjonen svært nøye, og har satt i verk kriseberedskap hos oss, sier han.

Europeiske oppfordrer nordmenn i Barcelona til å vise spesiell aktsomhet og følge politiets anvisninger.

Dette er det som reiseforsikringen til Europeiske dekker utover det vanlige, i første omgang til og med onsdag 23. august.

  • Evakuering: Europeiske dekker ekstrautgifter til reise og overnatting for de av våre kunder som oppholder seg i Barcelona og som ønsker hjemreise tidligere enn planlagt.
  • Avbestilling: Europeiske dekker avbestilling for dem som sitter hjemme i Norge, og som nå ikke tør eller ønsker å reise til Barcelona med opphold der. Dette gjelder for turer som har planlagt avreise frem til og med 23. august, spesifisert til midnatt i overgangen mellom 23. og 24. august. Vi går med dette utover våre vilkår, som i utgangspunktet ikke dekker avbestilling på grunn av frykt. Men vi har forståelse for at noen ikke ønsker å reise til Barcelona den nærmeste tiden.
  • Ta kontakt med flyselskapet ditt eller reisearrangøren din først og sjekk muligheten for ombooking.


Kunder i Europeiske Reiseforsikring som har spørsmål eller trenger hjelp, kan kontakte selskapet på +47 21 49 50 00.

Kommentarer