Norgesferien står for døren. En undersøkelse NAF har gjennomført viser at 37 prosent skal på bilferie for å oppleve landet og 38 prosent skal ha en aktiv ferie med fotturer og naturopplevelser. – Vi har testet seks ulike løsninger for camping som du kan bruke på bilferien eller til den aktive ferien, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Campingvogn - test - NAF -2020
Dette er et luksushotellrom på hjul! Vognen har flust av tilleggsutstyr og praktiske løsninger som gjør at du kan strekke ut bilferien lenge – uten å stoppe innom sivilisasjonen. (Foto NAF)

Allemannsretten står sterkt i Norge. Det gjør at du kan campe nær sagt hvor du vil, så lenge du viser hensyn og ikke blir lenger enn to døgn. NAF har plukket ut seks overnattingsalternativer til bilferien. Kravet var at du kun skal trenge vanlig førerkort (Klasse B) for å frakte utstyret til overnatting.

– Mange er ikke klar over hvor mange måter du kan overnatte med bil og samtidig komme deg ut naturen. Det er mange flere alternativer på markedet enn de tradisjonelle bobilene og campingvognene, sier Nils Sødal.

– Alternativene spenner fra enkelt slaraffenliv i hengekøye til mer avansert “glamping” i mini-campingvogn, fortsetter han.

Disse produktene var med på testen:
  • Hengekøye med tarp og liggeunderlag
  • Telt
  • Madrass i bil
  • Camp-let
  • Taktelt
  • Mini-campingvogn
Sommerens tøffeste

Vil du skille deg ut i sommer er takteltet en vinner. Du er i seng på kun få minutter og kommer opp i høyden og kan nyte flott utsikt. Du slipper også å tenke på underlaget der du parkerer. Testen bekrefter også at camp-let’en ikke har gått ut på dato, heller tvert imot, men den har fått sterk konkurranse fra mini-campingvognene som byr på luksusliv på veien.

Takboks - Campingvogn - test - NAF -2020
Kan du ha takboks på taket, kan du ha et taktelt – med et par forutsetninger. Du må selvfølgelig sjekke tillatt taklast på bilen, så bilene med lav tillat taklast kan ikke brukes med denne løsningen. (Foto: NAF)
Hengekøye og telt er rimelige alternativer

Du må ikke ut med flere titalls tusen kroner for gode campingopplevelser på norgesferien. Hengekøye og telt er gode alternativer til en langt lavere pris enn taktelt og minicampingvogn.

– Skal du i tillegg ha en aktiv ferie, passer både hengekøye og telt bedre. I bilen og på fotturen tar de langt mindre plass, avslutter Nils Sødal.

Hengekøye - Campingvogn - test - NAF -2020
Hengekøyens popularitet bare øker og det er lett å forstå hvorfor. Dette er et allsidig produkt. Det er både overnatting og et oppholdssted.(Foto: NAF)

I testen var det også med et bredt spekter av praktisk utstyr så som kokeutstyr, lys og solcellelading til mobiltelefon.

– Det praktiske med mange av alternativene til overnatting, lys og kokeutstyr er at de er enkle å håndtere og tar ikke så mye plass. Da blir du mer fleksibel og kan være spontan, sier Nils Sødal.

  • Les hele testen på naf.no HER

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER, HER, HER og HER

Kommentarer