Mange nordmenn som reiser på ferie i år, foretrekker å kombinere avslapping på stranden med autentiske opplevelser og morsomme aktiviteter. I det lille vestafrikanske landet Gambia er det gode muligheter for begge deler.

I byen Tanji, som er en liten fiskerlandsby sørvest for hovedstaden Banjul i Gambia, kan du oppleve tradisjonell gambisk fiskerkultur. Her kan du bruke timevis på å betrakte båtene når fiskerne seiler inn i havnen med dagens fangst, som de selger direkte på stranden. En stor del av fisken røykes på de tradisjonelle røykeriene, som du også kan oppleve på stranden. Etter fem dagers røyking har fiskene samme smak som røykt makrell og kan oppbevares i inntil ni måneder.

Etter besøket i fiskerlandsbyen kan du stikke innom Tanji Village Museum, som bare ligger en kilometer utenfor byen. Tanji Village Museum er et 20 000 kvadratmeter stort naturhistorisk og etnografisk utendørsmuseum. Her kan barn og voksne oppleve en tradisjonell gambisk landsby og se hvordan gambierne levde for 150 år siden — og hvordan stammene i innlandet lever den dag i dag.

Les mer om Gambia HER og HER 

Les mer om Tanji Village Museum HER

Travelmarkets guide til Gambia finner du HER

Se flere reisetips HER 

Kommentarer