Thailand tar nå de første stegene med sikte på å åpne opp for internasjonale besøkende. Målet er å bidra til å skape liv igjen i landets turistindustri, samtidig som det opprettholdes en god og effektiv kontroll med Covid-19 situasjonen og smitteverntiltakene.

Fra Nakhon Si Thammarat (fotokilde: tourismthailand.org)

Thailand har startet gjenåpningen av turismen. Med et turistvisum (TR), kan besøkende nå oppholde seg i landet i inntil 60 dager. Det finnes også et Special Tourist Visa (STV), som er beregnet på de som ønsker et lengre opphold, inntil 90 dager. Dette kan fornyes opptil to ganger, noe som innebærer at turister kan oppholde seg i landet i inntil ni måneder totalt.

De reisende kan søke om alle typer visa. Når det gjelder spesialvisumet (STV), vil dette bare bli utstedt til besøkende fra det som defineres som lavrisikoland, etter vurdering fra de thailandske helsemyndighetene.

Det er obligatorisk for alle besøkende med en helseforsikring, inkludert en Covid-19 dekning på minimum US$ 100.000, samt 15 dagers karantene ved ankomst til et godkjent hotell.

Les mer om gjenåpningen av Thailand HER

Flere opplysninger får du ved å kontakte Thailands ambassader i Norden og Baltikum:

Nettstedet til det Thailandske turistkontoret i Norden finner du HER

Flere saker om Thailand finner du HER

Kommentarer