Stadig flere nordiske turister reiser til vinterparadiset Thailand om sommeren. Antall reservasjoner er økt de siste årene, og det er det mange grunner til. Her får du fem gode grunner til å tilbringe sommerferien i Thailand!

Fra Koh Lipe (Bildekilde: tourismthailand.org)

Billige flygninger

Du kan spare veldig mye penger på å reise om sommeren i stedet for om vinteren. De beste tilbudene får du i mai og september måned. Prøv gjerne flere forskjellige bestillingssider og sammenlikne prisene deres for å finne drømmedealen din.

Les også: Thailand T/R for 3000.- kroner

Grønt og frodig hele året

I sommersesongen stråler naturen, og de grønne trærne blomstrer, takket være forfriskende regnskurer.

Utforsk de frodige nasjonalparkene, prøv rafting i skummende vann og opplev de spektakulære fossene. Vannstanden er høyere om sommeren, noe som åpner for flere sportsaktiviteter som ikke egner seg i de tørre vintermånedene.

Maskerade under spøkelsesfestivalenen Phi Ta Khon Festival, Loei (ประเพณีการละเล่นผีตาโขน จังหวัดเลย) (Bildekilde: tourismthailand.org)

Les også: En thailandsk drøm for bilelskere

Færre turister

En av de største fordelene ved å reise utenom høysesongen er at man får mer tid og mer plass, slik at thailandsoppholdet virkelig blir en komfortabel opplevelse. Du slipper overfylte strender og lange køer og kan oppleve nattmarkedet på egen hånd.

Les også: Nakhon Si Thammarat-provinsen — et urørt paradis med storslått natur og kultur >- Lokalprodusert spaluksus i thailandsk kokosparadis

Lokale festivaler

Thailand byr på mange fantastiske lokale kulturopplevelser. 24.—26. juni kan du glede deg over Phi Ta Khon-festivalen, som arrangeres i den nordlige provinsen Loei.

Les også: Bangkok — Asias største kunstscene

Chonburi Thai spa (Bildekilde: tourismthailand.org)

Det mest populære arrangementet i Phi Ta Khon, eller spøkelsesfestivalen, er en fargerik parade der innbyggerne danser og gjør seg til bak store masker som er laget av utskårne palmestokker pyntet med vidjeris.

Les også: Thailand — drömdestinationen för backpackers- Bangkok — «Asias New York»

Et liv i overflod

Lavsesong betyr lave priser, også på luksuriøse hoteller og kursteder. Unn deg selv en av de mange overnattingstilbudene i Thailand som holder verdensklasse, ha likevel råd til å nyte deilig thaimat, forfriskende behandlinger og spennende kjøpesentre.

Les også: Ti spreke restauranter i Bangkok- Oppdag de skjulte perlene i Nord- og Nordøst-Thailand- Her har du 20 grunner for å reise til Thailand - Sommer i Thailand- Fem fantastiske spa i Thailand

Kulinariske fristelser fra Thailand (Bildekilde: tourismthailand.org)

Les flere saker om Thailand HER

Nettsiden til Thailands turistkontor finner du HER 

Travelmarkets guide til Thailand finner du HER 

Thong Yang Beach i Nakhon Si Thammarat (หาดท้องยาง จังหวัดนครศรีธรรมราช) (Bildekilde: tourismthailand.org)

Thai wellness – massasje med aromatiske oljer (Bildekilde: tourismthailand.org)

Innsjøen Surat Thani som ligger over Rajjaprabhadammen (Bildekilde: tourismthailand.org)

 

 

 

Kommentarer