Tysklands nasjonale turistkontor (DZT) er for øyeblikket i gang med å lage det første av flere reiseshow som kan følges på Instagram Stories.

(Screenshot: @germanytourism)De neste 16 ukene kan Instagram-brukere som følger DZT på @germanytourism, bli med den amerikanske reisebloggeren Joe Baur ut på tur.

Baur skal være programleder for “The Germany Travel Show” på en reise gjennom 16 tyske delstater. Hver søndag legger DZT ut en ny episode på Instagram Stories på @germanytourism, som vil være tilgjengelig over hele verden i 24 timer. Etter at andre episode er lagt ut, vil en destinasjonsside samle alle tidligere episoder, slik at disse er tilgjengelige for alle når de ikke lenger ligger ute på Instagram Stories.

Petra Hedorfer (©otoerres)

Petra Hedorfer, styreleder i DZT:

– Ved hjelp av dette nyskapende formatet når vi ut til unge mennesker, en mindre bereist gruppe, på plattformene de selv bruker. Vi tar i bruk de sosiale mediene som er mest populære i målgruppen vår. Dette er også en teknisk enkel og rask måte å lage et reiseshow på, samt en kommunikasjonsmetode som er tilpasset brukernes mediebruk og forventninger. Slik får vi frem budskapet vårt om at Tyskland er et fantastisk ferieland.”

For å filme severdigheter og gjøre intervjuer med forbipasserende og lokale, blir det brukt smarttelefoner og små kameraer. Deretter brukes forskjellige apper til å klippe og redigere episodene.

DZT øker sin digitale kommunikasjon

“The Germany Travel Show” føyer seg til DZTs allerede aktive bruk av sosiale medier. I 2016 dro bloggere fra 20 land på 95 reiser rundt i Tyskland og postet innlegg fra turene i ulike sosiale medier. Dette prosjektet bidro til at det ble postet mer enn 750 innlegg i DZTs sosiale mediekanaler alene, samt 4500 innlegg på bloggernes egne sider. 3,7 interaksjoner (kommentarer, likes, osv.) ble totalt registrert.

@germanytourism finner du HER 

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og om Reiselandet Tyskland HER 

Les også: App om danske fodspor i Tyskland i ny og forbedret udgave — Norge på topp, men Tyskland scorer blant Top 5´s mest livsglade land i Conde Nast Traveler — Tyskland inspirerer… - Reiselandet Tyskland hitter på internett - En million flere overnattinger i Reiselandet Tyskland første halvår 2017

Kommentarer