Spanske myndigheter setter ned flyplassavgiftene i kjølvannet av konkursen i Thomas Cook Group. Hensikten er å begrense følgene av konkursen i den britiske reisegiganten.

RMU - Aeropuerto Internacional Región de Murcia - Corvera - Flyplass
Reduksjonen i flyavgiftene gjelder alle flyplasser i Spania som kontrolleres av Aena. Det gjelder ogå på den nye RMU Corvera (bildet) (foto: ©otoerres)

Regjeringen i Spania har satt igang en rekke tiltak for å begrense konsekvensene av Thomas Cook-konkursen. Reduserte flyplassavgifter er et av tiltakene, et annet er lån til reiselivsaktører som er rammet av gigant-kollapsen, melder Spaniaavisen.no.

Spanske myndigheter mener at konkursen i britiske Thomas Cook viser viktigheten av å redusere avhengigheten av turoperatører (©otoerres)

Spanske myndigheter har satt av en sum på 200 millioner euro (litt over to milliarder norske kroner) til kriselån for reiselivsaktører som er rammet av konkursen.

Lånet er begrenset til selskaper og næringsdrivende i flere spanske regioner: Valencia (Costa Blanca), Kanariøyene, Balearene (Mallorca og Ibiza) , Katalonia og Andalusia (Costa del Sol).

Les også: Spies, Ving og Tjäreborg-eier Thomas Cook konkurs (september 2019)

Flere relaterte saker finner du HER, HER og HER

easyJets Airbus på flyplassen i Malaga (©otoerres)

Kommentarer