– Etter en svært utfordrende og tøff tid for norsk reiseliv, er vi nå glad for å kunne gjenåpne syv Thon-hoteller i Oslo og ett i Bergen. Disse har vært midlertidig stengt på grunn av lavt belegg under koronakrisen, sier Morten Thorvaldsen.

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo - Dobbeltrom
Dobbeltrom i Thon Hotel Rosenkrantz Oslo (Foto: Thon Hotels)

Thon Hotels har opprettholdt et overnattingstilbud til de som har hatt behov for det gjennom koronakrisen, men enkelte hoteller har vært midlertidig stengt på grunn av lavt belegg og i byer hvor Thon Hotels har flere hoteller. 

Thon Hotels, som har ca. 10.300 rom fordelt på 73 hoteller i Norge, ser nå en positiv utvikling på bookinger.

De åtte hotellene i Oslo og Bergen gjenåpner 20. og 25. mai. Konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, forteller at hotellkjeden har et stort fokus på smittevern og følger alle nasjonale anbefalinger fra helsemyndighetene.

– Koronakrisen førte til at all konferansevirksomhet stoppet opp og at de utenlandske turistene uteble. Nå satser vi på nordmenn som vil feriere i eget land, og Oslo og Bergen er attraktive destinasjoner både vår og sommer. Det er mange som trenger et avbrekk fra mye hjemmetid. Vi har strenge hygienetiltak på våre hoteller og det er god plass slik at gjester kan holde avstand fra andre. Vår prisbelønnede hotellfrokost serveres nå ved bordet og gjester kan velge fra en à la carte-meny”.

Morten Thorvaldsen - konserndirektør - Thon Hotels
Morten Thorvaldsen, konserndirektør for Thon Hotels (Foto: Thon Hotels)

Turist i eget land

– Norske turister vil ikke kunne erstatte belegget vi hadde før koronakrisen, men vil bidra til å hjelpe reiselivsnæringen i Norge som er den bransjen som er hardest rammet. Hotellovernattinger er også positivt for nærliggende lokale aktører og kan bidra til at norsk økonomi kan bli litt bedre i en krevende tid. Mer enn 175.000 personer er sysselsatt innen norsk reiselivsvirksomhet og vi håper at denne bransjen gradvis vil kunne komme tilbake, sier Thorvaldsen.

Romdetalj - Thon Hotel Rosenkrantz Bergen
Fra Thon Hotel Rosenkrantz Bergen (Foto: Thon Hotels)

Permitterte i jobb igjen

– Våre medarbeidere gleder seg til å ta imot gjester igjen og yte den gode servicen som Thon Hotels er blitt kjent for. Mange av våre medarbeidere har dessverre blitt permittert den siste tiden. Det er positivt både for oss som arbeidsgiver og for norsk økonomi at vi kan tilby noen av dem jobb igjen. Vi vil fortløpende åpne flere hoteller som er midlertidig stengt dersom vi opplever økt interesse, sier Morten Thorvaldsen.

Hotell som gjenåpner 20. mai:

 • Thon Hotel Rosenkrantz Oslo
 • Thon Hotel Europa
 • Thon Hotel Cecil
 • Thon Hotel Terminus
 • Thon Hotel Astoria
 • Thon Hotel Rosenkrantz Bergen 

Hotell som gjenåpner 25. mai:

 • Thon Hotel Storo
 • Thon Hotel Oslofjord

Franchisehoteller som gjenåpner i mai er:

 • Thon Hotel Baronen (4. mai)
 • Thon Hotel Storgata (18. mai)
 • Thon Hotel Andrikken (25. mai)
 • Thon Hotel Narvik (25. mai)

Tips til Norgesferie i 2020 finner du HER

Liste over åpne Thon-hoteller finner du HER

Kommentarer