Våren er en populær tid for helgeturer til de forskjellige europeiske storbyene, men økningen av hotellpriser i Amsterdam tyder på at den hollandske storbyen er en populær destinasjon i april, det viser en undersøkelse fra hotellprissammenligningssiden www.trivago.no. Det kan ha noe med den store folkefesten «Kongens dag» som finner sted den 27. april.

Prishopp på 48 %

Frem til år 2013 var dagen kjent som Koninginnedag (dronningens dag), men etter at dronning Beatrix abdiserte og overlot tronen til Kong Willem-Alexander, er nå dagen blitt kongens dag. Folkefesten foregår over hele Nederland, men festen er størst i Amsterdam hvor det feires i gater, på broer, og på båter på vannet i oransje klær.

De som kunne tenke seg til Amsterdam i april må belage seg på å betale i gjennomsnitt 1.762 kr. for et hotellrom per natt. Dette er en økning på hele 48 % fra mars, hvor den gjennomsnittlige prisen lå på 1.191 kr. per natt.

Hotellpriser 24 % høyere enn fjoråret

Selv om april også var en populær tid for å besøke Amsterdam i 2014, har prisene allikevel steget med 24 % på et år. I april i fjor lå gjennomsnittlig hotellpris for en natt i Amsterdam på 1.424 kr.

trivago Hotel Price Index (tHPI) viser hver måned gjennomsnittlig hotellpris for de mest populære europeiske byene på trivago. Prisene er basert på et dobbeltrom på hotell, og er utregnet på bakgrunn av mer enn 2,5 millioner daglige hotellsøk. trivago lagrer hver måned alle hotellsøk, og gir derfor et godt overblikk over hotellpriser for den kommende måneden. Hotellprisene stammer fra over 200 bookingsider, og er derfor den mest omfattende hotellprisindeksen på markedet. Mer informasjon om hotellpriser kan du finne her.

Kommentarer