Øldrikking i Tyskland kan bli en dyr affære hvis du planlegger å besøke noen av de tyske storbyene Frankfurt, München, eller Berlin i september. De tre byene opplever alle en økning på gjennomsnittlige hotellpriser på 51-69 % sammenlignet august i år, viser en ny undersøkelse fra hotellsøkesiden trivago.no. I september begynner Oktoberfest som er mest kjent i München, men som også arrangeres i Berlin og Frankfurt.

tHPI Europa: Tyske byer har høyest prisoppgang i Europa

Fortauskafe i Tyskland (©otoerres)

Fortauskafe i Tyskland (©otoerres)

De som besøker Oktoberfest i München i september perioden (Oktoberfest varer fra 19. september til 4. oktober i München) må regne med en gjennomsnittlig hotellpris på 2.094 kr. per natt for et dobbeltrom, noe som er en økning på 68 % sammenlignet med august hvor prisen da lå på 1.248 kr. per natt.

Men det er ikke bare i München hvor Oktoberfest starter i september. I Berlin er det også Oktoberfest, dog ikke like stor som den i München, men allikevel med ølservering, tivoli og andre arrangementer som foregår fra 25. september til 18. oktober. Her har den gjennomsnittlige prisen gått opp med 51 % fra august måned hvor gjennomsnittsprisen da lå på 844 kr. for en natt, mens den i september ligger på 1.257 kr. per natt.

I Frankfurt er det Oktoberfest fra 17. september til 11. oktober og besøkende som reiser til Frankfurt i september måned må i gjennomsnitt ut med 1.515 kr. per natt for et dobbeltrom, en økning på hele 69 % sammenlignet med måneden før.

Hotellpriser i Europa for september 2015

*Prisene viser gjennomsnittlig pris for overnatting i dobbeltrom på hotell (trivago.no)

*Prisene viser gjennomsnittlig pris for overnatting i dobbeltrom på hotell (trivago.no) Klikk for større bilde

trivago Hotel Price Index (tHPI) viser hver måned gjennomsnittlig hotellpris for de mest populære europeiske byene på trivago. Prisene er basert på et dobbeltrom på hotell, og er utregnet på bakgrunn av mer enn 2,5 millioner daglige hotellsøk. trivago lagrer hver måned alle hotellsøk, og gir derfor et godt overblikk over hotellpriser for den kommende måneden. Hotellprisene stammer fra over 280 bookingsider, og er derfor den mest omfattende hotellprisindeksen på markedet

Kommentarer