Skal du tilbringe årets høstferie ved Lyngenfjorden? Er svaret ja, bør du se Visit Lyngenfjord sine beste tips til opplevelser og aktiviteter man kan gjøre akkurat nå.

Utsikt over Lyngen (© Anna Riebelova – visit-lyngenfjord.com)

I år legges høstferien i Norge til de to første ukene i oktober. Noen velger å bruke disse feriedagene til å reise til destinasjoner utenlands, men flere ønsker å tilbringe dagene ved Lyngenfjorden.

— Det er så mange spennende og morsomme ting å gjøre i Nord-Troms denne høsten! Man kan gå på fotturer, oppleve stisykling med huskyer eller besøke verdens nordligste whiskeydestilleri, sier Marie Kr. Angelsen, prosjektleder i destinasjonsselskapet Visit Lyngenfjord.

Overnatting og lokalmat

Men Lyngenfjorden byr ikke bare på opplevelser. Det finnes også mange flotte steder å overnatte for de som er på reise i Nord-Troms.

— Et annet tips er å besøke et av våre spisesteder! Dette er en perfekt avslutning på dagen når man har tilbrakt flere timer ute i frisk høstluft, avslutter Angelsen.

Visit Lyngenfjord har samlet alle spisestedene i Lokalmatguiden for Lyngenfjorden.

Sykling ved Lyngenfjorden (© Anna Riebelova – visit-lyngenfjord.com)

Ti ting å gjøre

For å gjøre det hele litt enklere har Visit Lyngenfjord satt sammen sine ti beste tips til hva man kan gjøre i Nord-Troms i begynnelsen av oktober.

Fottur til Steindalsbreen

Den fantastiske Steindalsbreen i Storfjord er absolutt verdt et besøk i høst! Det er også mulig å kan bestille guiding for vandre på selve breen.

Les mer HER 

Besøk Senter for Nordlige folk

Senter for Nordlige folk i Kåfjord arrangerer åpen lørdag 7.oktober. Her kan man få med seg utstillinger, museet, marked, barneduodji og kafésalg.

Les mer HER

Teaterforestilling om Johan Turi

Beaivváš teater setter opp forestillingen om reineieren og forfatteren Johan Turi på Halti kulturscene i Nordreisa onsdag 11.oktober.

Les mer HER

Ta turen til Engnes

Egnes på Skjervøy er vakker naturperle! Turen gir nydelig utsikt over storhavet og restene etter tyskernes kystfort fører deg inn i historien fra andre verdenskrig.

Les mer HER

Se det idylliske Blåvatnet

En virkelig turklassiker i Lyngen! Blåvatnet i Sør-Lenangsbotn ligger idyllisk til ved Lenangsbreen.Vi kan garantere at bildene herfra er perfekte for Instagram!

Les mer HER

Dra innom Aurora Spirit

Verdens nordligste whiskeydestilleri i Årøybukt i Lyngen gir deg en ekte arktisk destilleriopplevelse! Her skjer det mange spennende aktiviteter i høst.

Les mer HER

Opplev stisykling med husky!

En stisykkeltur med en ivrig husky kan by på mye moro! Hunden trekker deg gladelig både framover og oppover på stiene som finnes i og rundt Skibotn i Storfjord.

Les mer HER

Se høstfargene i nasjonalparken

Visitor Point/ Ovi Raiishin er innfallsporten til Reisa Nasjonalpark i Nordreisa. Stedet gir deg en vakker utsikt innover i nasjonalparken og det nydelig fargespillet som finnes i naturen om høsten.

Les mer HER

RIB-tur på Lyngenfjorden

Denne opplevelsen tar virkelig pusten fra deg! En RIB-tur er god kombinasjon av båttur, fugleliv, arktisk landskap og lett fottur med flott utsikt til Lyngsalpene.

Les mer HER

Se utstillingen “Møter”

Nord-Troms museum sin faste utstilling på Halti i Nordreisa fokuserer på hvordan regionens historie har formet seg gjennom møter mellom mennesker fra kyst til vidde.

Les mer HER

Vandring på Uløya i Lyngenfjorden (©Georg Sichelschmidt/visit-lyngenfjord.com)

Kommentarer