Tidligere BA-sjef Alex Cruz kan bli Rickard Gustafsons etterfølger i SAS, melder britiske og svenske medier. Cruz har vært ledig siden oktober 2020, mens Gustafson forlater SAS senest den 1. juli.

SAS Boeing 737 på Oslo lufthavn, Gardermoen (foto: ©otoerres)

Spanske Alex Cruz kan være aktuell som ny SAS-sjef, melder Sky News. Den tidligere BA-sjefen skal være et av de aktuelle navnene som henger med i kampen om å bli Rickard Gustafsons etterfølger. Gustafson vil forlate flyselskapet innen den 1. juli for å bli ny toppsjef hos kulelagerprodusenten SKF.

Les også: BA-sjef Alex Cruz går av (oktober 2020) – Rickard Gustafson ny SKF-sjef (januar 2021) – Rickard Gustafson lämnar SAS (januar 2021)

Alex Cruz er født i 1966 og kommer fra Bilbao i det nordlige Spania. Han er utdannet i USA og var innom Americang Airlines. Cruz var toppsjef i British Airways fra 2016 til 2020. Før det ledet han lavprisselskapet Clickair, som idag er en del av Vueling. Både British Airways og Vueling tilhører IAG – International Airlines Group.

Det er i følge nettstedet flyg24nyheter.com ikke det kjent hvilke andre navn som er med i “sluttkampen” om å bli ny SAS-sjef.

Kommentarer