EPEAK er et nystartet norsk selskap som tilbyr Episke sykkelturer i Norge og Europa. Stiftere er tidligere proffsyklist, og nå sportsdirektør i Team Ineos, Gabriel Rasch, Marita Sjøvaag Olsen og Svein Lierstuen. – Mange vil kanskje oppfatte lanseringen dristig, under de rådende forhold, men den er tuftet på en langsiktig strategisk tilnærming, sier Gabriel Rasch.

EPEAK er spesialister på sykkel og leverer aktive ferier tilpasset alle aldre og fysiske forutsetninger, og har et bredt spekter av komplette pakkereiser i porteføljen. De utarbeider også skreddersydde turer for bedrifter og grupper.

Sykkelreiser står sentralt i EPEAK sitt turopplegg. Kjente fjell og pass fra ritt som Tour de France og Giro d’Italia danner ofte rammeverket i turprogrammet. Det er også lagt ned et betydelig arbeid i å kunne levere aktive ferier generelt. Blant produktene finnes også fotturer i de østerrikske alper, samt kombinasjonen av sykling og bading i Bordeaux. Programmet er tilpasset både gamle og unge.

Gabriel Rasch forteller hva som fikk ham til å satse på sykkelturisme:

– Jeg har lenge gått med et ønske om å formidle sykkelglede, basert på alle opplevelsene jeg har hatt gjennom et langt sykkelliv. Det er mitt inntrykk at folk generelt tror det er hardere enn hva det faktisk er å sykle disse berømte fjellene. Tar man tiden til hjelp er dette noe alle normalt trente mosjonister vil klare, og belønningen er ubeskrivelig. Nå har jeg vært så heldig å bli del av et team hvor alle deler den samme lidenskapen, og hvor det å formidle sykkelglede står helt sentralt i utviklingen av produktene våre.”

– Mange vil kanskje oppfatte lanseringen dristig, under de rådende forhold, men den er tuftet på en langsiktig strategisk tilnærming, forsikrer han.”

Svein Lierstuen, er en av de andre eierne. Han har tidligere grunnlagt Orack, hvor han fremdeles har sitt daglige virke. Orack produserer sykkelbekledning og leverer tøy til bl.a det norske sykkellandslaget. Han har også erfaring som guide fra både Alpene og Pyreneene.

Lierstuen påpeker at selskapet er bevisst på at det er store forskjeller hva preferanser hos kundene angår, og at det er viktig å tilpasse seg dette, og være transparent om hvor krevende de ulike turene er, slik at deltakerne får den riktige balansen mellom mestringsfølelse og nytelse.

For at turene skal oppleves så sømløst som mulig er valget av leverandører og samarbeidspartnere viktig. Der har Gabriel Rasch og Svein Lierstuen begge opparbeidet seg en rekke gode forbindelser gjennom årene. Oppgaven med å vedlikholde og utvikle nettverket skal den tredje stifteren – Marita Sjøvaag Olsen, ta seg av.

Hun har bodd og studert i Frankrike i tre år, og kjenner kulturen, språket og menneskene, i tillegg til at hun selv har erfaring som guide i Alpene.

– Ja, jeg føler vi har et meget godt team, som utfyller hverandre godt, sier Gabriel Rasch.

– Vi er i dialog med flere nøkkelpersoner, som vi føler vil styrke oss ytterligere i fremtiden, legger Svein Lierstuen til.

EPEAK – en idé som oppsto for to år siden

Gabriel Rasch har med sin bakgrunn som profesjonell syklist tråkket på nær sagt alt som finnes av veier i Europa. Som pensjonert syklist ble det vanskelig å få tid til å ta de etterlengtede langturene i disse områdene, for nå satt han i stedet i følgebilen til Team Sky (nå Ineos), i kraft av sin rolle som sportsdirektør.

Slik ble Epeak til

– Jeg kjenner Harald Olsen fra før, og har sett bilder av det han har vært på av turer, både i det private og i sitt arbeid som guide i Alpene, og tenkte at dette er midt i blinken for meg. Vi har lekt litt med tanken en stund, men Harald har vært engasjert hos en annen operatør, så han satte meg i dialog med Svein, forteller Gabriel Rasch.

Harald Olsen er nå produktutvikler hos EPEAK.

Svein Lierstuen har jobbet med sykkelbekledning, og startet selskapet Orack, som nå er leverandør av tøyet til sykkellandslaget mfl..

– Det ble raskt klart for meg at Svein hadde en genuin kjærlighet til den italienske kulturen og sykkelhistorien, og hadde selv lekt med tanken om å starte med organiserte turer til området. Svein har også jobbet som guide i Pyreneene og Alpene, og har god kjennskap til områdene”.

Det tok ikke lang tid før de Gabriel og Svein kom til enighet om hva de ville med selskapet, og hvilke opplevelser de ønsket å formidle.

– Samtidig manglet vi kompetanse på logistikk, trasévalg og leverandørkontakt innen en rekke områder. Da Harald Olsen ytret et ønske om å bli en del av teamet bestemte vi oss for å hyre ham, og gå “all in” fra start av. Harald representerer det vi manglet på produktutvikling.

I tillegg fikk vi med Marita Sjøvaag Olsen på laget. Hun har bodd og studert i Frankrike i tre år, og kjenner kulturen, menneskene og språket. Marita har selv syklet mange av passene i Alpene. Gjennom å ha vært guide på flere turer er hun kjent med hva som kreves av ulike leverandører, og vil stå for mye av dialogen med disse”.

EPEAK er stadig i dialog med flere ressurspersoner for å styrke teamet ytterligere.

Nettsidene til EPEAK finner du HER

Kommentarer