Widerøe starter direkteruter fra Bergen lufthavn Flesland til Alicante og Færøyene. Oppstart blir 3. og 4. september. – Vi håper at rutene faller i smak og at reiselysten er på vei tilbake igjen i takt med at nordmenn blir vaksinerte. I så fall er både Færøyene og Alicante begge spennende alternativer, sier Christian Skaug som er selskapets kommersielle direktør.

Widerøe - Embraer E190-E2 - Bergen lufthavn - Flesland
Bergen lufthavn Flesland er Widerøes hovedbase for jetflyene Embraer E190-E2 og har siden flyene ble tatt i bruk i 2018 bidratt til å flytte selskapets tyngdepunkt fra Nord-Norge til Vestlandet. (Foto: Sindre Lund Sivertsen/Lund Media AS)

Widerøe har gjennom pandemien vokst på Bergen lufthavn Flesland som nå er selskapets desidert største base. Gjennom den pågående krisen har passasjertallene i luftfarten sunket drastisk. Der Boeing 737 nå blir for stor er selskapets Embraer E190-E2 med 110 seter eller Bombardier Dash 8 Q400 med 78 seter perfekt tilpasset den etterspørselen selskapet forventer fremover.

Widerøe omfavner mulighetene og satser videre i Norges nest største by, Bergen, med ruter til Alicante og Færøyene.

– Utvidelse av tilbudet på Flesland er en helt naturlig videreføring av den strategien vi har hatt i Bergen, sier Christian Skaug som er kommersiell direktør i Widerøe.

Ruten mellom Bergen og Færøyene (Torshavn) får to avganger i uken – hver mandag og fredag. Denne ruten planlegges operert med en 78 seters Dash 8 Q400. Alicanteruten får en ukentlig avgang – hver lørdag med 110 seters jetflyet Embraer E190-E2.

Tidtabell

  • Bergen-Alicante (ALC) WF222 – lørdager kl. 08:35 (ankomst 12:15)
  • Alicante (ALC)-Bergen WF223 – lørdager kl. 13:05 (ankomst 16:40)

Billettpriser fra NOK 999,- én vei.

  • Bergen-Færøyene (FAE) WF290 – mandager og fredager kl. 10:30 (ankomst 11:15)
  • Færøyene (FAE)-Bergen WF291 – mandager og fredager kl. 11:45 (ankomst 14:25)

Billettpriser fra NOK 799,- én vei.

Ny Widerøedestinasjon: Alicante-Elche Airport ! (foto: ©otoerres)

Nye ruter i kø

I tillegg til Bergen-Aberdeen som Widerøe har fløyet gjennom hele pandemien startet Widerøe opp med Bergen-London (Heathrow) 18. juni. Først med to ukentlige avganger som etter planen øker til seks ukentlige i august med Embraer E190-E2.

Denne uken er det også premiere på ytterligere to sommerruter når selskapet flyr fra Bergen til Svolvær og Leknes.

Bergen lufthavn Flesland har kunnet vise til rekordhøye transfertall (passasjerer på reise videre inn/fra Bergen). Tall fra Avinor for juni viser en oppgang på 42% sammenlignet med samme måned før pandemien (juni 2019). Denne veksten er det i hovedsak Widerøe som står bak. Målet er å fortsette og videreutvikle tilbudet til nordmenn som ønsker et alternativ til Oslo lufthavn når de skal ut å reise.

– Widerøe har gjennom flere år bygget Flesland som hub for en rekke ruter i inn- og utland, og tilbudet mellom Fjord og Nord har styrket seg betydelig som følge av det. Pandemien har samtidig gitt nye rutemuligheter som er skreddersydd for den flyflåten som Widerøe har med våre litt mindre fly på 110 og 78 seter, sier Christian Skaug.

Flere nyheter og artikler om Widerøe finner du HER

Widerøes første Embraer 190-E2 landet i 2018 på Bergen lufthavn Flesland etter en 10.512 kilometer lang reise fra flyfabrikken i Brasil (foto: Cathrine F. Framholt)

Kommentarer