Thailand er et av de mest populære lengre reisemålene for ferierende fra Norden. Dessuten er det et ideelt ferieland for barnefamilier, ettersom thailenderne er godt kjent for sin gjestfrihet og sin barnevennlige kultur. Familier som ønsker å oppleve «smilets land» har utallige opplevelser å velge mellom. Denne guiden inneholder morsomme familieaktiviteter og attraksjoner ved de populære reisemålene Phuket og Krabi.

Phuket Trickeye Museum (bildekilde: tourismthailand.org)

Phuket

Populære Phuket er et fantastisk sted å være for hele familien. Øya byr på en lang rekke morsomme og spennende aktiviteter for barn i alle aldre, for eksempel badeland, minigolf, museer og akvarier. Dessuten har mange av overnattingsstedene på øya barneklubber med morsomme aktiviteter som smårollingene kan glede seg over.

Les mer om Phuket HER

Minigolf i Dino Park

Mellom strendene Karon og Kata ligger en gøyal forhistorisk fornøyelsespark der barnefamilier kan glede seg over et spennende parti minigolf. Den 18 hull store banen er omgitt av store dinosaurer som akkompagneres av imponerende lys- og lydeffekter, noe som gir barna og foreldrene deres et helt unikt «forhistorisk» parti golf i morsomme omgivelser. Etter golfrunden kan familiene avslutte besøket med et lystig måltid ved parkens restaurant, som er inspirert av «Familien Flintstones». Dette er en perfekt måte å tilbringe dagen på for hele familien!

Les mer om Dino Park HER

Splash Jungle Water Park

Hvis noen kjeder seg etter for mange timer på stranda, er Splash Jungle Water Park definitivt verdt et besøk. Denne parken ligger i Khao Beach og har flere vannsklier, rutsjebaner og andre attraksjoner — alt man trenger for en hel dags moro. Parken har også anlegg som passer fint til de minste, for eksempel Kids Aquarium og Kids Slide Pool.

Les mer om Splash Jungle Water Park HER

Baan Teelanka (bildekilde: tourismthailand.org)

Baan Teelanka — huset som står opp ned      

Baan Teelanka er et treetasjes hus som er bygget opp ned. Når man skal inn i den 13 meter høye bygningen må man legge all fornuft igjen utenfor, for inngangsdøren er på taket! I bakhagen er det dessuten en hypnotiserende labyrint som hele familien kan forsøke å finne ut av. Hvis dere lykkes med det og er klare for enda en utfordring, kan dere bryne dere på «The Chamber of Secrets». Der må deltakerne samle på ledetråder for å finne veien ut av et låst rom. Alle de tre aktivitetene ligger i nærheten av Bypass Road nord i Phuket.

Les mer om Baan Teelanka HER

Phuket Trickeye Museum

Hvis dere vil slippe unna sola i noen timer, er Trickeye Museum stedet å gå. Dette museet er fullt av spennende interaktive 3D-malerier, noe som gir dere gode selfies og mye moro for hele familien. 3D-effektene gjør de besøkende til en del av maleriene, så dette er stedet å gå for å ta helt unike og fantastisk morsomme familiebilder. Anlegget huser opptil 100 forskjellige store malerier med morsomme motiver som de besøkende kan stille seg opp ved eller «gå inn i». Gå på en vaklevoren bro høyt over skyene, sitt på et flyvende teppe, boks mot Mike Tyson på TV eller flykt fra en kjempesvær krokodille.

Les mer om Phuket Trickeye Museum HER

Phuket Trickeye Museum (bildekilde: tourismthailand.org)

Sirinat nasjonalpark

Nordvest i Phuket ligger vakre Sirinat nasjonalpark. De tre største strendene i parken er Nai Yang, Nai Thon og Mai Khao. Strendene er hekkeplass for fire truede arter av havlærskilpadder som legger eggene sine her i november og februar hvert år. Parken byr på fantastiske muligheter til å oppleve amfibier og annet dyreliv på nært hold.

Les mer om Sirinat nasjonalpark HER

(bildekilde: tourismthailand.org)

Phuket Aquarium

Opplev hundrevis av tropiske og eksotiske marine dyrearter i dette familievennlige akvariet. Første stopp er «Touch Pool», der de besøkende får lov til å ta forsiktig på sjøstjerner og sjøpølser og lære litt mer om dem. Også undervannstunnelen er spennende for barna, for her får de nærkontakt med haier, pilskater, havabborer og andre fiskeslag.

Les mer om Phuket Aquarium HER

Krabi

Krabi er et perfekt reisemål for familier som vil på avslappingsferie i Thailand. Provinsen har noen av landets beste strender og er ideell for barn som ønsker å utforske livet langs kysten. Her er det rikelig med muligheter for morsomme utendørsaktiviteter, blant annet kajakkpadling og øyhopping. Den familievennlige atmosfæren og de mange varierte aktivitetene vil holde familien i vigør under hele oppholdet.

Les mer om Krabi HER

(bildekilde: tourismthailand.org)

Øyhopping

For de som er ute etter eventyr og ønsker å oppleve de mange vakre øyene, er det ingen bedre steder å ta utgangspunkt i enn Krabi. En av de best kjente og mest populære øyhoppingsturene er Krabi 4 Islands Tour med besøk til Koh Mor, Koh Tub, Koh Gai (Chicken Island) og Koh Poda. Dere reiser ut fra Ao Nang og kan velge om dere vil se de nydelige thailandske landskapene fra en hurtigbåt eller en longtail-båt.

Les mer om øyhopping HER

Krabi Aquarium

Krabis utendørsakvarium er perfekt for de som er opptatt av arbeidet for bevaring av truede arter. Akvariet er underlagt Thailands forvaltningsmyndighet for kystressurser, som blant annet har til formål å ta vare på truede dyrearter i deres naturlige saltvannshabitater. Mange av dyrene blir siden sluppet ut i Andamanhavet for å styrke bestemte fiskepopulasjoner. Avhengig av hvilke fiskearter som til enhver tid må foredles, vil det hele tiden være forskjellige fisker å se på i akvariet. Her er det et rikt utvalg marine arter: haier, keiserfisker, skilpadder og den populære klovnefisken, som er kjent fra spillefilmen «Oppdrag Nemo». Akvariet ligger på tomten til Fiskeridepartementet i Ao Nam Mao, og de besøkende kan fritt spasere rundt på egen hånd, uten at det tas inngangspenger.

Les mer om Krabi Aquarium HER

Krabi Fun Park

Utforsk regnskogen i løpestrenger (ziplines) og hopp fra tre til tre eller gå på stramme liner høyt oppe i lufta. Denne parken byr på spennende aktiviteter, særlig for uredde familier, og ligger i Baan Laem Pho, mellom Ao Nang og Krabi Town. Friskuser og våghalser kan velge spesielle løpestrenger laget for sykling oppe i friluft. Og Harry Potter-fans som ønsker å prøve tryllekunstene kan få fly på et kosteskaft. Krabi Fun Park egner seg for både barn og voksne, men deltakerne må være minst 120 cm høye.

Les mer om Krabi Fun Park HER

Krabi Kart Speedway

Krabi Kart Speedway ligger mellom Krabi Town og Ao Nang. Den har en flott konstruert svingete bane som passerer mellom flotte kalksteinsklipper. For barn som er for unge til å kjøre selv finnes det vogner med dobbeltseter, slik at de kan kjøre med en voksen. Og rett ved siden av banen ligger Paintball Park — så her ligger alt til rette for en perfekt adrenalinfylt utendørsaktivitet for tenåringsfamilier.

Les mer om Krabi Kart Speedway HER

Kajakkpadling i Krabi

Krabis fredelige kystlandskaper oppleves best fra en kajakk. Bli med på en guidet tur og utforsk elvedaler, grotter og mangroveskoger på nært hold. Det er også lett å få øye på flere tropiske fugler og apekatter. Yngre barn kan plasseres trygt mellom beina på de voksne. Entusiastiske oppdagelsesreisende som klarer seg uten guide, kan ta seg frem langs enkelte ruter uten guide.

Les mer om kajakkpadling i Krabi HER

Tree Top Adventure Park

Spaser blant trærne i denne eventyrlige opplevelsesparken. Parken byr på løpestrenger, spaserturer i trekronene, skateboard-flyvning, svingende plattformer og mye mer. Stedet byr på spennende opplevelser for eventyrlystne og er noe å føre opp på reiseruten når man skal til Krabi. Parken egner seg for større barn, ettersom man må være minst 140 cm høy for å delta i aktivitetene.

Les mer om Tree Top Adventure Park HER

Nettsidene til Thailands turistkontor i Stockholm finner du HER — Flere saker om Thailand finner du HER

(bildekilde: tourismthailand.org)


Kommentarer