Zambia Airways er tilbake på vingene i samarbeid med Ethiopian Airlines – Afrikas største flyselskap. Gjennom et joint venture mellom Ethiopian Airlines og Industrial Development Corporation Limited (IDC) er det blitt investert USD30.000.000 i gjenopprettelsen av selskapet. Eierskapet fordeles mellom de to hvor Ethiopian Airlines sitter på 45% eierandel og IDC 55%.

Zambia Airways - Q400 - Turboprop
Zambia Airways flyr med velkjente Q400 turboprop. Selskapet har bestilt totalt seks fly av denne typen (Fotokilder: Zambia Airways/Ethiopian Airlines)

Onsdag den 1. desember lettet første flyvning for Zambia Airways på innenriksruten mellom Lusaka Kenneth Kaunda International Airport (LUN) og Ndola som vil opereres med seks ukentlige flyvninger. Samtidig lansertes også en rute mellom Lusaka og Livingstone med fem ukentlige avganger. Det er også planer om å utvide med ytterligere innenriksruter til Mfuwe og Solwezi før det lanseres direkte internasjonale flyvninger til Johannesburg og Harare i første kvartal 2022.

Les mer om ankomsten til Zambia Airways første fly på nettsidene til Lusaka Times HER

Ethiopian Airlines har en etablert strategi om å bygge opp og forbedre luftfarten i Afrika og har i tillegg til Zambia Airways flere huber i Afrika via eierskap i afrikanske flyselskap som ASKY, Malawian, Tchadia og Ethiopian Mozambique Airlines.

Nettsidene til Zambia Airways finner du HER og og Facebooksidene HER. Nettsiden til Ethiopian Airlines ligger HER

 

Kommentarer