Er dere sent ute med å planlegge sommerferien? Fortvil ikke, drømmeferien i LEGOLAND Billund Resort er for mange nordmenn bare en kjøretur unna og byr på massevis av opplevelser for hele familien.

Tirpitz museum ligger ved Blåvand – rundt 70 kilometer fra Billund (pressebilde: tirpitz museum/legoland billund resort)

Kom sommerferien brått på i år? I feriedestinasjonen LEGOLAND Billund Resort, sør i Jylland i Danmark, er det fortsatt mulig å få en sommerferie fylt med morsomme opplevelser for hele familien.

LEGOLAND Billund Resort har som mål om å bli verdens beste feriedestinasjon for barnefamilier, og i tillegg til de mest kjente attraksjoner som LEGOLAND, LEGO House, Lalandia og Givskud Zoo, byr de på massevis av andre aktiviteter du ikke vil gå glipp av.

Her noen tips:

Utfordre høydeskrekken under Bridgewalking

Du kan reise til Sydney. Eller til Lillebælt i Danmark. Bridgewalking på den gamle broen over Lillebælt er en unik attraksjon i Europa hvor du kjenner magesuget på en bro med over 60 meters høyde.

Bridgewalking på gamle Lillebeltsbro ved Snoghøj utenfor Fredericia, vel 50 kilometer fra Billund (pressebilde: brigdewalking.dk/legoland billund resort)

Fra broen kan du nyte den spektakulære utsikten og få høre om broens arkitekter og historie fra en lokal guide.

Les mer om Brigdewalking på Lillebelt HER

Reis 1300 år tilbake og vær viking for en dag i Ribe

I Ribe Vikinge Center som ligger syd for Esbjerg kan du få en tidsreise tilbake til datidens herskende by under vikingtiden, Ripa.

Ribe Vikinge Center ligger i Danmarks eldste by – Ribe, som ligger knappe 60 kilometer sydvest for Billund. Til Esbjerg er det vel 30 kilometer. (pressebilde: ribevikingecenter/legoland billund resort)

Her kan du oppleve hvordan de levde med autentiske rekonstruksjoner og møte både krigeren, husfruen, storbonden og dyrene på gården.

Les mer om Ribe Vikinge Center HER

Sving deg i trærne i Gorilla Park

I Gorilla Park i Vejle finner du en klatrepark med seks forskjellige klatrebaner som varierer i høyde og vanskelighetsgrad, så alle i familien kan slå seg løs i beste Tarzan- og Jane-stil.

Fra Gorillaparken som ligger i Nørreskoven i Vejle, knappe 30 kilometer fra Billund (pressebilde: gorillapark.dk/legoland billund resort)

Alle deltakere får kyndig veiledning, og mulighetene er mange med over to kilometer med klatrebaner og mer enn 100 forskjellige klatreelementer.

Les mer om Gorilla Park HER

Besøk Jyllands siste kongeborg

Gå i fotsporene til danske konger og dronninger som bodde i Koldinghus for over hundre år siden. Her kan du blant annet prøve renessansedrakter og en ekte kongestol fra Christian 4.

Ved Koldinghus slott som ligger ved Lillebelt – rundt 40 kilometer fra Billund (pressebilde: koldinghus.dk/legoland billund resort)

Eller dra på skattejakten «På sporet av historien» og utforske Koldinghus som er fullt av mysterier og hemmeligheter.

Les mer om Koldinghus HER

Dra på hvalsafari

Under hvalsafaritur på Lillebælt kan du og familien møte marsvinet som er en av verdens minste hvaler.

Marsvinhvalen Freja med en kalv (Pressebilde/Foto: Birgitte Carol Heiberg)

Fra Middelfarts havn kan man reise ut med erfarne skippere som kan lære deg å styre skipet mens alle ombord har et ansvar om å se etter marsvinenes ryggfinner.

Les mer om hvalsafari på Lillebelt HER og HER

Klapp dyrene i Glad Zoo

Hvilken slange tør du å holde? En liten? Eller den store? Sammen med dyrepassere i Glad Zoo i Vejen kan du komme helt tett på alle de eksotiske dyrene i «klappezoo», besøke slangenes hus og hvis du tør — holde en slange over dine skuldre.

Glad Zoo i Vejen vel 30 kilometer syd for Billund (pressebilde: gladzoo.dk/legoland billund resort)

Les mer om Glad Zoo HER

Se arkitektur i verdensklasse

I sanddynene på Vestkysten i Danmark, bak gamle kanoner fra 2. verdenskrig, ligger det spektakulære museet Tirpitz. Under sanden finnes fire store utstillingsgallerier.

Her kan du blant annet gå på oppdagelse i et landskap av bunkere eller oppdage den eventyrlige fortid fanget i imponerende ravklumper.

Les mer om Tirpitz museum HER

Kommentarer