For første gang har to millioner passasjerer reist over Torp Sandefjord lufthavn iløpet av ett og samme år. Vestfoldflyplassens 2018-passasjer nummer to millioner kom fra Arendal og skulle på førjulstur til London sammen med døtrene. 

Jubileumspassasjer Inger Lassen (nr. to fra høyre) flankert av døtrene Frida og Linea, samt Torp Sandefjord lufthavns markedssjef Tine Kleive-Mathisen (bildekilde: torp.no)

Det er aller første gang at så mange har reist fra Torp Sandefjord lufthavn på et år. Torsdag den 13. desember ble en milepæl og en spesiell dag i lufthavnens  historie.

Inger Lassen fra Arendal ble 2018-passasjer nummer to millioner på Torp. Hun skulle for aller første gang reise på førjulstur til London sammen med døtrene Frida og Linea. 

Familien ante ingenting om dette på forhånd og fikk seg en gledelig overraskelse da de ankom Torp Sandefjord lufthavn.

Familien kommer fra Arendal og synes flyplassen er akkurat passe stor. De foretrekker å reise fra Torp når de skal ut å fly, men fikk en enda hyggeligere start på turen enn vanlig da flyplassen spanderte både lunsj og reisegavekort som premie. 

– Det er fantastisk hyggelig endelig å nå to millioner reisende. I fjor var vi nær, med over 1,9 millioner. Med dette befester vi vår posisjon som den tredje største flyplassen i Norge på internasjonal trafikk, sier markedssjef Tine Kleive-Mathisen.

Kun Avinor Oslo lufthavn og Bergen lufthavn Flesland har flere utenrikspassasjerer enn Torp Sandefjord lufthavn. Vestfoldflyplassen har iløpet av de siste årene passert Stavanger lufthavn Sola på listen over Norges største utenlandsflyplasser. 

Torp Sandefjord lufthavn har idag over 700 ansatte. Det sies  at det genereres én arbeidsplass per 1.000 flypassasjerer, så flyplassdriften har store ringvirkninger for regionen utover de som direkte tilknytning til selve lufthavnen.

Torp Sandefjord lufthavn har de siste årene investert over 1,7 milliarder og på den måten også bidratt til betydelig verdiskapning i regionen.

Les flere saker om Torp Sandefjord lufthavn HER 

Kommentarer