logo-white

To moderne polarpionerer skal døpe Hurtigruten Expeditions’ hybridskip MS Fridtjof Nansen

Norske Hilde Fålun Strøm og norsk-kanadiske Sunniva Sørby blir gudmødre for Hurtigruten Expeditions’ nyeste ekspedisjonsskip, MS Fridtjof Nansen. De to eventyrerne og klimaforkjemperne skal døpe et av verdens mest avanserte og miljøvennlige cruiseskip ved å knuse en isklump i skipssiden, i Longyearbyen.

Gudmødre - MS Fridtjof Nansen - Hurtigruten
Gudmødrene til hybridskipet MS Fridtjof Nansen er de første kvinnene som noen gang har overvintret på Svalbard. (Foto: Hearts in the Ice)

Hurtigruten Expeditions markerer sitt 125-årsjubileum hjemme på Svalbard i det som blir verdens nordligste navneseremoni for et passasjerskip. Hurtigruten Expeditions har gjort ekspedisjonscruise til Svalbard siden 1896. Selskapet er i dag verdens største og ledende tilbyder av ekspedisjonscruise.

Strøm og Sørby har begge 25 års erfaring i polarområdene og er internasjonalt anerkjente foregangskvinner for klima og folkeforskning.

I 2019 til 2020 skapte de historie ved å være de første kvinnene noensinne til å overvintre på Svalbard.

– Det er en stor ære for oss å være gudmødre for et skip som hedrer Nansen og som har vitenskap og folkeforskning som en del av gjestetilbudet om bord. Gjennom tiår har vi med selvsyn sett hvordan klimaet endrer seg i Arktis og Antarktis. Rollene våre som gudmødre for dette skipet gir oss en sterkere plattform vi kan bruke til å skape større global bevissthet og dialog rundt klimaendringer. Vi ønsker å inspirere til engasjement og å skape flere ambassadører for naturen, sier Strøm og Sørby.

Akkurat som Nansen, kombinerer Hilde og Sunniva vitenskap og utforskning på en nyskapende måte. Deres engasjement for folkeforskning er et ekstremt verdifullt bidrag til endring. Vi er stolte og blir inspirerte av at Hilde og Sunniva vil dele deres lidenskap, erfaring og kunnskap med oss. De er forbilder for oss og fantastiske ambassadører for våre felles bærekraftsverdier, sier CEO Daniel Skjeldam i Hurtigruten Group.

I prosjektet Hearts in the Ice tilbrakte Strøm og Sørby 19 måneder på den gamle fangsthytta Bamsebu på 78° Nord, mer enn 140 km fra nærmeste bosetning og med isbjørner som eneste naboer. De hadde ingen vannforsyning og brukte vind og sol for strømforsyning. Prosjektet har som mål å skape en dypere forståelse av klimaendringer og hvordan vi alle kan spille en deltakerrolle blant annet gjennom økt folkeforskning. 

Les også: Innvies i Longyearbyen, Svalbard (september 2021) – Døpt i isen — med is: Hurtigrutens MS Roald Amundsen første skip til å bli døpt i Antarktis (november 2019)

Flere saker om Hurtigruten finner du HER

Skipsdåpen/navneseremonien vil bli strømmet live HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(foto: ©otoerres)

Vårens røde dager – slik får du maks ut av fridagene

(Foto: Qatar Airways)

Hamad International Airport kåret til “Verdens Beste Flyplass” under Skytrax World Airport Awards 2024

(Bilde/illustrasjon: apollo reiser)

Apollo lanserer nye reiser til «Destinasjon Ukjent»

Radisson Hotel & Conference Centre Oslo Airport har 52 moderne og fleksible møterom (Foto: Radisson Hotel Group)

Erfaren hotelldirektør vender tilbake til Oslo Lufthavn Gardermoen