Restaurantene Boškinac i Novalja og LD Terrace på Korčula ble tildelt hver sin stjerne i 2020-utgaven av Michelinguiden. Restaurantene Pelegrini i Šibenik, 360º i Dubrovnik, Monte i Rovinj, Noel i Zagreb og Draga di Lovrana i Lovran beholder sine stjerner. Det betyr at Kroatia nå har sju restauranter med Michelinstjerne og totalt 70 restauranter som nevnes i Michelinguiden. 

Gamlebyen - Dubrovnik - Kroatia
Michelinrestauranten 360º holder til i turistmetropolen Dubrovnik, som ligger helt syd i Kroatia (Foto: CNTB, Luka Esenko)

To nye kroatiske restauranter har fått plass i den ettertraktede oversikten i årets Michelinguide. Restauranten LD Terrace med kokken Marko Gajski ved roret ligger på den naturskjønne øya Korčula og ble belønnet med en stjerne for de raffinerte og velbalanserte rettene, der lokale råverer og smaker fra ulike steder av verden kombineres perfekt og subtilt.

Også Boškinac i Novalja på øya Pag fikk en stjerne. Restaurantens styrke er lokale kroatiske råvarer som den kreative kokken Matijas Breges løfter til sitt mest intense.

Ved siden av de to nye restaurantene som hver fikk en Michelinstjerne, beholder Pelegrini i Šibenik, 360º i Dubrovnik, Monte i Rovinj, Noel i Zagreb og Draga di Lovrana i Lovran sine stjerner, noe som betyr at Kroatia i dag har sju Michelinrestauranter. 

Les også: Kroatiens första Michelinstjärna till restaurang Monte i Rovinj (februar 2017)

Panorama - Sibenik - Kroatia
Michelinrestauranten Pelegrini holder til i kystbyen Sibenik som ligger 90 km nord for Split og vel 300 nord for Dubrovnik (Foto: CNTB, Zoran Jelaca)

To restauranter i Kroatia mottok dessuten utmerkelsen Bib Gourmand, som gis til restauranter som tilbyr en utsøkt to retters meny med et glass vin eller dessert til 35 euro (cirka 360 NOK ) – noe som passer for alle matelskere, uavhengig av budsjett og preferanser. 

Konoba Škoj på øya Šolta gir deg fantastisk mye for pengene. Det dynamiske kjøkkenet skaper dype retter med inspirasjon fra Middelhavet i kombinasjon med lokale smaker. Restauranten Zlatne Gorice i Varaždin Breg ligger på en høyde omgitt av restaurantens egne vingårder, og bearbeidede lokale retter og lokale viner serveres i perfekt harmoni i en elegant atmosfære.

Med de fire tilskuddene til årets utgave av Michelinguiden er nå 70 restauranter i Kroatia å finne i guiden.

Les mer om hvilke kroatiske restauranter som ble viet plass i Michelinguiden 2020 HER

Kroatia sine turistnettsider finner du HER HER kan du lese flere saker om Kroatia – Flere saker om Michelinguiden finner du HER

Les også: Bli verdensmester i olivenplukking: 12 grunner til å besøke Kroatia i 2020 – måned for måned (januar 2020)

Kommentarer