Med utsøkte viner, eksklusiv hvit trøffel og olivenolje av høy kvalitet, har Kroatia i lang tid lokket matelskere fra hele verden. Nå får landet to nye Michelinrestauranter.

Kroatia har en rik matkultur med kvalitetsråvarer, noe som igjen har fått anerkjennelse, når den prestisjefyllte Michelinguiden for 2019 har tildelt ytterligere to kroatiske restauranter hver sin stjerne.

I år er det restauranten Noel i Zagreb, som får sin første Michelinstjerne, samt restaurant Draga di Lovrana i Kvarnerbukten .

Kroatia får også fire restauranter med “Bib Gourmand” utmerkelsen i den nye “MICHELIN Guide Croatia 2019“:  Batelina i Banjole, Konoba Vinko i Sibenik, samt Agava og Tac i Zagreb.

Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for MICHELIN-guiden, kommenterte valget 2019 i Kroatia, med følgende ord:

– Dette utvalget viser potensialet i den kroatiske gastronomiske scenen. Landet er velsignet med flere påvirkninger; fra middelhavssmaker i Dalmatia, italienske innslag i Istria, samt de slaviske smakene fra Zagreb til Slavonia. som alle bidrar til at Kroatia er i ferd med å skape en helt unik kulinarisk identitet “.

Les mer om Kroatias Michelinrestauranter HER

Flere relaterte saker finner du HER og flere saker om Kroatia HER

Kommentarer