Vladimir Pak fra Jonathan sushi Fornebu og fetteren Vitaliy Pak fra Sabi Sushi i Haugesund er begge klare for fredagens finale under World Sushi Cup i Tokyo.
Vladimir Pak fikk bronsemedalje sammenlagt under fjorårets World Sushi Cup i den japanske hovedstaden. Han ble nr. to i Edomaedelen (tradisjonell sushi), samt nr. fire i den kreative delen og nr. tre sammenlagt.  Roger Asakil Joya – også han fra Sabi Sushi, ble nr. fire –  på plassen bak “klubbkameraten”.  Vladimir Pak  jobber nå  for Jonathan sushi Fornebu, som er en restaurant tilhørende Sabi Sushi-kjeden.
Les også:Â Stavanger verdens beste sushiby — To blant de fire beste i Sushi World Cup 2016Â (2016)
Roger Asakil Joya er ikke med i årets konkurranse. Norges andre deltaker er Vladimir Pak`s fetter Vitaliy Pak fra Sabi Sushi`s restaurant i Haugesund.
Les også:Â Faktaboks VM i sushi
Sushi-VM eller World Sushi Cup arrangeres hvert år av AJSA (All japan Sushi Association) som er den statlige japanske sushiorganisasjonen. Denne ble etablert for å fremme forståelsen og øke kompetansen om Sushi.
Nettsiden til AJSA finner du HERÂ
Sushi-VM samler deltakere fra hele verden og de 20 beste etter første dag går videre til finalen dagen etter. De 20 finalistene kommer fra 10 land.  Brasil har med fem finalister, USA tre, mens India, Portugal og Norge har to hver.
Les mer om årets World Sushi Cup HERÂ
Les også:Â
-
Sabi Omakase kåret til “Årets Restaurant i Norden”
-
Første Michelinstjerne til Pedersgadå i Stavanger
-
Sabi Sushi med 2. og 4. plass i VM for sushikokker (etter første dag av Sushi World Cup 2016)Â
- Norsk fjerdeplass i Sushi World Cup (2015)