las-cabanas-beach-palawan

Las Cabanasstranden på Palawan (Pressefoto: Kilroy)

1. Laos

Laos er en perle som har vel så mye å by på som sine mer berømte naboer, Thailand, Vietnam og Kambodsja. Uberørt natur som vil ta pusten fra deg, majestetiske fossefall, vakre fjell, små landsbyer og en enestående gjestfrihet er noe av det som venter. Landet varter i tillegg opp med høydepunkter som Luang Prabang, Tham Kong Lor, Bolaven Plateau, Vang Vieng, Si Phan Don (4000 islands) og kanskje Sørøst-Asias beste øl, nemlig Beerlao. Har du ikke vært i Laos enda er det på tide med en tur i 2016!

2. Nepal

Nepal er i vinden igjen og turismen er på vei tilbake i full fart etter jordskjelvet. Det er en god ting, siden turismen bidrar økonomisk til at landet reiser seg igjen etter katastrofen. Nepal er rett og slett en opplevelse for livet, og definitivt et land du kommer til å ville reise tilbake til. Pokhara er et perfekt stoppested og utgangspunkt for deg som vil oppleve noe av det beste Himalaya har å by på.

3. Hawaii

Hawaii er en drømmedestinasjon for veldig, veldig mange og med god grunn! En perfekt måte å utforske de mange spennende øyene på er å leie bil og dra på road trip. Vakre landskap, uendelig med deilige strender, voldsomme vulkaner og grønne nasjonalparker lokker deg til seg med ønske om å bli utforsket. Er du glad i å surfe er det verdt å merke seg at de største og villeste bølgene treffer kysten av Hawaii på vinterstid, og det er på denne årstiden alle surferne samles rundt på strendene. Hawaii er absolutt en destinasjon for 2016!

4. Sør-Afrika

At Sør-Afrika er en spektakulær destinasjon er ingen nyhet, men vi føler at det er på høy tid å trekke frem landet igjen som et av verdens beste reisemål. I Sør-Afrika kan du dra på safari i noen av Afrikas beste nasjonalparker, delta på en rekke spennende frivillige prosjekter, dykke med hvithai, dra på vinsmaking, hoppe i strikk, lære deg å surfe eller kitesurfe, dra på road trip og mye mye mer. Sør-Afrika har alt du trenger for en perfekt ferie! I tillegg har Cape Town kanskje en av verdens vakreste beliggenheter.

5. Cuba

Cuba, stedet der tiden har stått stille, er hjemlandet til mojitos, sigarer, Che Guevara t-skjorter og gamle dager. Du finner ikke et lignende land noe annet sted i verden! Vi har sagt det før, men en god ting kan ikke gjentas for mange ganger: Opplev det ekte Cuba mens du fremdeles har sjansen. Cuba er en helt unik destinasjon og øya kan by på det beste av natur, kultur og ikke minst salsa.

6. Mongolia

I Mongolia kan du gripe sjansen til å leve blant de lokale langt ute på den mongolske landsbygda, en opplevelse du definitivt aldri vil glemme! Mange legger inn et stopp i Mongolia på vei til Beijing med Den transmongolske jernbanen, men landet er så stort og så vakkert at det fortjener egentlig langt mer enn et kort stopp. Høysesong i Mongolia er mellom mai og september, og det er også i denne perioden du vil få mest ut av et besøk. Er 2016 året for en helt ny reiseopplevelse er kanskje Mongolia destinasjonen for deg.

7. Uruguay

Det lille landet i Sør-Amerika, mellom Argentina og Brasil, blir ofte oversett i konkurranse med sine mer velkjente naboer. Dette fører til at landet sjelden havner på reiseruten til backpackere som skal til Sør-Amerika. Det er helt merkelig! Uruguay er et fantastisk land med en rekke nydelige og sjarmerende byer. En liten hemmelighet er perlen Punta del Diablo. Reis dit!

8. Filippinene

På Filippinene kan du få alle dine backpackerdrømmer oppfylt. Reis på øyhopping mellom de tropiske øyene, dykk ned i det krystallklare vannet, sleng deg ned i en hengekøye og bare nyt livet. Noen av våre favorittøyer er Palawan, Bohol, Malapascua, Coron, Boracay og gå ikke glipp av snorkling med hvalhai ved Donsol.

9. Sri Lanka

Tilbake i 2013 spådde vi at Sri Lanka kom til å bli en svært populær destinasjon i tiden som kom, og gjett om det ble! Sri Lanka er hottere enn aldri før. Etter mange år med borgerkrig har Sri Lanka stått fram som et av de kuleste alternativene i Asia og interessen for landet ser ikke ut til å avta. Sri Lanka er blant backpackernes nye favoritterdestinasjoner og frister med en rekke spennende opplevelser og aktiviteter. Gå ikke glipp av Sigiriya, Mirissa, Unawatuna, Yala National Park og Adam’s Peak.

10. Rwanda

Rwanda har en grusom historie og et besøk til dette lille landet er ikke komplett uten en tur innom Kigali Memorial Centre. Forferdelige inntrykk venter deg her, men det er også ekstraordinært å se hvor langt Rwanda har kommet siden den gang. Et av de største høydepunktene i Rwanda er Volcanoes National Park og gorilla trekking er noe du kommer til å huske resten av livet. Rwanda fungerer også perfekt i kombinasjon med like så fantastiske Uganda, og vurderer du en ferie litt utenom det vanlige er dette stedet å reise neste år.

Flere saker om Kilroy finner du HER

Kommentarer