Frister det med spektakulære naturopplevelser, unike destinasjoner, storbyer, spennende kulturer samt muligheten for en rekke fantastiske aktiviteter? Her kommer listen over det reisebyrået Kilroy mener er de 10 hotteste destinasjonene for reise i 2018!

1. Jordan

Høydepunktene i Jordan er så mange at vi vet nesten ikke hvor vi skal begynne. Amman er en spennende hovedstad, og rett nord for storbyen finner du den antikke romerske ruinbyen Jerash. Dødehavet er et naturlig stopp, Wadi Rum med sine utrolige ørkenlandskap må besøkes og Aqaba byr på dykking i verdensklasse i Rødehavet.

Petra er det de fleste forbinder og gjenkjenner med Jordan, og dette underverket er så latterlig imponerende at du må sørge for å ha nok tid til å utforske hele området. Vi kan ikke få snakket varmt nok om Jordan, og er du ute etter et nytt eventyr neste år er landet midt i blinken!

2. Bhutan

Dette lille landet i Asia blir ikke kalt “The last Shangri-La” uten grunn. Dype daler omringet av stupbratte fjell, ofte dekket av mystisk tåke, er typisk for Bhutans magiske og fascinerende landskap. I dag er Bhutan åpent for alle, men før 1961 var landet helt lukket for turister. Landet har derfor lykkes i å bevare mange aspekter av sin kultur og sine tradisjoner. I tillegg føres landets myndigheter en offisiell lykkepolitikk. Brutto nasjonal lykke!

Kilroy mener Bhutan er noe av det mest spennende du kan oppleve i 2018, men vær klar over at landet ikke er som andre destinasjoner. Som reisende i Bhutan er du nemlig pålagt å betale en daglig tariff til det bhutanske turistrådet på $200-250 (avhengig av sesong) per person. Dette dekker dog lokal transport, overnatting, personlig guide og måltider. Ikke gå glipp av et av landets største høydepunkter, Taktsang Monastery, også kjent som Tiger’s Nest!

3. Argentina

Argentina er en perfekt destinasjon for backpackere. Selv om det er et stort land, er det både enkelt og rimelig å reise rundt, med gode bussforbindelser til alle landets fantastiske områder. Fra kraftfulle Iguazu Falls i nord til det spektakulære Patagonia i sør.

Buenos Aires er en flott hovedstad med en herlig vibe, der hver bydel har sine egne kjennetegn. Andre høydepunkter er utendørsaktiviteter i Salta, vinsmaking i Mendoza, nydelig natur i Bariloche, og verdens sørligste by og inngangsporten til Antarktis, nemlig Ushuaia. Reiser du til Argentina i løpet av 2018 kan du umulig bli skuffet!

4. New Zealand

En reise til New Zealand vil uten tvil dreie seg om natur, livet utendørs og selvfølgelig ekstremsport. Strikkhopping, rafting, kajakking, ski, surfing, brevandring og spektakulære fotturer er bare noen av de mange utrolige utfordringene du kan kaste deg ut i.

Noen av nordøyas mange høydepunkter er Auckland, Bay of Islands, vulkaner, varme kilder rundt Rotorua, fascinerende maorikultur i Taupo og den kunstneriske hovedstaden Wellington. Er du fan av Ringenes Herre må du selvfølgelig også innom Hobbiton. Videre så har sørøya på New Zealand nydelige fjorder, isbreer, vintersport, adrenalinpumpende aktiviteter, og generelt majestetisk natur som kanskje ikke er helt ulikt vårt eget land.

Ikke bare er New Zealand en herlig destinasjon for backpackere, men også et flott land å studere i!

5. Borneo

Borneo har vært på Kilroy`s liste før, men forsvarer fortsatt en plass blant noen av de mest spennende reisemålene om dagen. Borneo er nemlig en destinasjon du må oppleve minst en gang i livet med sin unike regnskog og nydelige, kritthvite sandstrender.

Muligheten for å se pygméelefanter (om enn liten) er nok til å friste oss, men opplevelser som trekking opp Mount Kinabalu, enorme grotter og sjansen til å se orangutanger og neseaper er de største trekkplasterene.

6. Påskeøya

Finn din indre Thor Heyerdahl og reis til et av de mest spesielle og mest isolerte stedene i verden, nemlig Påskeøya. Nærmeste fastland er Chile, som ligger hele 3512 kilometer unna.

Det er likevel verdt den lange reisen når du først kommer fram og får se de enorme Moai-statuene med egne øyne. Hovedattraksjonen her er uten tvil de imponerende og kolossalt store steinstatuene, og enda i dag har man ikke kunnet løse mysteriet rundt statuenes opprinnelse. Dette er en opplevelse alle bør få med seg, så hvorfor vente?

7. Botswana

Botswana er et ekstremt spennende reisemål, og har også tidligere vært på på Kilroy`s liste i 2015. Landet er velsignet med enestående natur, spesielt i nord, der det majestetiske Okavangodeltaet flyter rett inn i Kalahariørkenen og skaper et helt unikt naturunder.

Botswana er også anerkjent for å ha noen de aller beste safarimulighetene i Afrika og Chobe National Park har en av de de største konsentrasjonene av dyreliv på kontinentet. Herfra er det heller ikke lang vei over grensen til Zimbabwe og Victoria Falls. Har du ikke vært der enda er 2018 året!

8. Sør-Korea

Situasjonen er kanskje en smule betent på den koreanske halvøya om dagen, men det tar ikke noe vekk fra Sør-Korea som en av neste års mest spennende destinasjoner.

Vakre templer, fargerike tradisjoner, fascinerende kultur, deilig matopplevelser, enorme storbyer og fantastisk natur. Seoul er en vanvittig kul by, og Jeju Island er en av Kilroy`s  favoritter. Sør-Korea kan by på noe for enhver smak!

9. Madagaskar

Lemurer, lemurer, lemurer! Trenger vi si noe mer? Madagaskar er akkurat slik du har sett på naturprogrammer på TV med et yrende og unikt dyreliv, og frodige nasjonalparker.

De karakteristiske baobabtrærne skuffer heller ikke, men det er mer til denne spesielle øya enn store naturopplevelser så ta deg tid til å bli kjent med lokalbefolkningen. De siste årene har veiene på Madagaskar fått seg en skikkelig ansiktsløftning, så det er ikke lenger like kronglete og komme seg rundt. Nevnte vi fantastiske dykkemuligheter?

10. Maldivene

Maldivene er rett og slett uimotståelig med sine kritthvite sandstrender, svaiende kokospalmer og turkise hav. Nedbør hører med til sjeldenhetene og temperaturene ligger stabilt på rundt 30°C året rundt.

Det trenger ikke være så dyrt å reise hit lenger heller. Myndighetene har åpnet opp for turisme til de lokale øyene der maldiverne selv bor. Denne oppmykningen av reglene har gjort det betydelig enklere å reise til Maldivene på budsjett, ettersom det nå er mulig å finne relativt billig overnatting i gjestehusene på de lokale øyene.

Les også: Topp 10 destinasjoner for reise i 2017  –  Topp 10 destinasjoner for reise i 2016

Finn mere reiseinspirasjon og opplysninger her: Globale turistkontorer og turistnettsteder

kilde: kilroy.no

Kommentarer