Til tross for den aktuelle koronapandemien med tilhørende reiserestriksjoner, interesserer mange seg for Tyskland som ferieland. Over 13.000 besøkende fra 50 land deltok i den årlige undersøkelsen om topp 100 reisemål i Tyskland. Undersøkelsen ble gjort via Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) sin hjemmeside.

Øverst på listen for tredje gang troner Hamburgs Miniatur-Wunderland, verdens største modelljernbane spredt over 1500 kvadratmeter. Hittil har omtrent 19 millioner besøkende tatt turen.

Andreplassen ble kapret av fornøyelsesparken Europa-Park i Rust, Baden-Württemberg. Her skaper 18 temaområder, over 100 karuseller og shows samt seks temahoteller uforglemmelige opplevelser.

Eventyrslottet Neuschwanstein i Bayern sikret seg tredjeplassen i rankingen, årlig besøkt av 1,5 millioner mennesker fra hele verden.

– For våre partnere innen tysklandturisme sikrer vi med denne populære undersøkelsen et autentisk stemningsbilde av hvilke reisemål som er spesielt kjent og etterspurt. Plasseringen på topp 100-listen har etablert seg som et kvalitetsstempel og benyttes av selskaper som salgsargument i internasjonal markedsføring, forklarer Petra Hedorfer, administrerende direktør og styremedlem i DZT.

Siden 2012 har besøkende på DZTs hjemmeside www.germany.travel kunnet skrive inn spesielle attraksjoner, fritidsfasiliteter, arrangementer, kulturarv eller naturlandskap i et fritekstfelt. Ut fra denne dataen utvikler DZT en årlig ranking. Den aktuelle undersøkelsen startet 14. november 2019 og varte til 31. juli 2020.

Attraksjonene som posisjonerer seg blant de ti beste i 2020, er det historiske Dresden, Rothenburg ob der Tauber, Den romantiske veien, byen Berchtesgaden med innsjøen Königssee, UNESCO-verdensarven Kölnerdomen, Schwarzwald og øya Rügen.

På denne mikrosiden kan man se hele rankingen med detaljert informasjon om de hundre mest populære attraksjonene. I tillegg kan de besøkende også filtrere disse og se dem posisjonert på et interaktivt kart. Attraksjonene på listen mottar digitale priser og markedsføringsmidler som de kan bruke i egne online- og offline-aktiviteter. 

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

Kommentarer