Lyst til å kjenne pulsen stige, eller bare ha en skikkelig kosehelg med familien? Nettstedet Reiseguiden.no har funnet sine fem favoritter blant Nordens største fornøyelsesparker for barn og voksne.

Mechanica ble lansert som Lisebergs nye attrasjon i 2015 (Liseberg/Stefan Karlberg)

Liseberg — den perfekte weekendtur

Når Gøteborg blomstrer om våren er det ekstra koselig å reise til Sveriges nest største by — og Nordens største fornøyelsespark, Liseberg! Her finner du rollercoaster-nyheter som Valkyria, adrenalinpumpende AtmosFear og AeroSpin, konserter om sommeren, og koselige familieattraksjoner som blomsterkarusellen og Barnas paradis. Eller hvorfor ikke ta en romantisk tur i Liseberghjulet, med utsikt over hele parken og Gøteborg by?

Tivoli — for barn og voksne

Dette koselige tivoliet i København fra 1843 er fullt av opplevelser med alt fra berg-og-dalbaner til konserter, show og ballett. Få sug i magen av Vertigo (100km/t) eller dykk ned i en virtual reality-opplevelse i Dæmonen, som tar deg med gjennom et kinesisk univers med ildsprutende drager i 77 km/t. I sommersesongen kan du nyte hagene slik som H. C. Andersen og Walt Disney gjorde i sin tid, og på Tivolis Food Hall finner du hele 16 ulike restauranter og vinbarer å velge blant. Yum!

Tusenfryd — Norges største fornøyelsespark

Beryktet for karuseller som SpinSpider, Speedmonster, Spaceshot og Thundercoaster er Tusenfryd en sommerklassiker, kun 20 minutter med bil fra Oslo. Det gamle spøkelsesslottet har blitt omgjort til “Nightmare”, som er den første 5D-attraksjonen i Europa. Familien finner også mange barnevennlige klassikere her — og ta gjerne med badetøy for å skli ned Badefrydelven i store gule baderinger!

BonBon Land — godteriverden på steroider

Vi husker vel alle BonBon’s søppeldynga-godteri fra vi var små? I Bonbon-land kan du dykke ned i en gal verden av adrenalin, godis og moro — bare en time fra København. Parken har over 60 bemannede og ubemannede attraksjoner, med alt fra virtual reality til adrenalinpump i Villsvinet og Cobratårnet, samt massevis av barnevennlige attraksjoner for de minste.

Kristiansand Dyrepark — familiekos og sørlandsidyll

Kristiansand er barnas by, og her finner du aktiviteter for hele familien: koselige hvitmalte sørlandsbyer og skjærgården med deilige strender, båtliv, hyttekos og Dyreparken, som i 2016 hadde sitt 50-årsjubileum. Dra på piratshow med Kaptein Sabeltann, besøk Hakkebakkeskogen, kos dere i Badelandet, se over 100 ulike dyrearter og bo i den autentiske sjørøverlandsbyen Abra Havn rett ved Dyreparken, med rom som er som hentet fra Sabeltanns univers.

Skrevet av Nina Bjordal/Reiseguiden.no 

Fra Liseberg i Gøteborg (liseberg.se)

Kommentarer