Totalt 2.082.116 passasjerer reiste til/fra Torp Sandefjord lufthavn i 2018. Det er seks prosent flere enn i 2017 og ny “all time high” for Vestfoldflyplassen.

Torp Sandefjord lufthavn (bildekilde torp.no)

Utenriks dominerer

Det er utenrikstrafikken som dominerer på Torp Sandefjord lufthavn. Antall reisende økte med 8.5 prosent til 1.732.723 passasjerer i 2018. Kun Oslo og Bergen hadde ifjor flere utenrikspassasjerer enn Torp. Ingen andre større flyplasser i Norge kan vise til sterkere prosentuell vekst.

Polen det største markedet

Polen er nå det største markedet etterfulgt av innenriksmarkedet. Deretter følger Spania, Storbritannia og Nederland.

Både Wizz Air og Ryanair har svært stor kapasitet til flere av storbyene i Polen: Gdansk, Warszawa og Krakow/Katowice.

Til Spania har både Ryanair og Norwegian stor kapasitet, da begge flyselskaper flyr til både Alicante, Malaga og Gran Canaria. Ryanair flyr i tillegg til Tenerife.

Flere av de polske byene er blitt svært populære blant nordmenn.

De største enkeltrutene er:

  1. Krakow/Katowice
  2. Gdansk 
  3. Warszawa 
  4. Alicante  
  5. Amsterdam  
  6. Manchester

 
Liten negang på innenriks

Innenriks er Bergen den klart største ruten etterfulgt av Trondheim og Stavanger. Innenriks reiste 349.393 passasjerer til og fra Torp. Det er det en nedgang på 4,7 % fra året før.

Ryanair og Wizz Air størst

De største flyselskapene på Torp i 2018 var Ryanair og Wizz Air, som stod for ca 2/3 av all flytrafikken. Begge disse flyselskapene har sammen med Norwegian en fin vekst i 2018. 

Nyheter i 2019

– Til sommerprogrammet får vi en ny direkterute med Ryanair til Malta, vi får tilbake charterturen til Split i Kroatia (Apollo) og Antalya i Tyrkia kommer også tilbake (TUI og Nazar). Widerøe fortsetter med sine populære sommerruter direkte til Bodø og Tromsø.  Den siste gledelige bekreftelsen kom i går og det er at Ryanair fortsetter med sommerruten til Hamburg, to dager i uken. Til tross for en sterk konkurranse forventer vi likevel en moderat vekst på Torp i 2019, sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen.

Flere saker om Torp Sandefjord lufthavn finner du HER

Torp Sandefjord lufthavn (bildekilde: torp.no)

Kommentarer