Det er ikke registrert noen nye corona-dødsfall de siste fem dagene ved sjukehusene i Torrevieja, Alicante og Elche på Costa Blanca i Spania. Regionen er sammen med blant andre Andalusia og Kanariøyene blant de som er minst rammet av coronaviruset.

Strand - Costa del Sol - Andalusia - Spania
Costa del Sol i Andalusia er blannt de regionen som har færrest coronatilfeller i Spania (foto: ©otoerres)

Corona-pandemien synes være på retur i Spania. Aktivitetsnivået i helsevesenet er fortsatt høyt i forhold til en normalsituasjon, men pågangen til sjukehusene har vært noe mindre den siste uken, melder Spania i Dag.

Den spanske regjeringen varslet tirsdag at gjenåpningen av landet vil begynne den 10 mai. Fra den datoen vil man gradvis lempe på de strenge restriksjonene (unntakstilstanden og portforbudet) som ble innført i mars.

Les også: Spania planlegger gradvis gjenåpning frem mot slutten av juni

Det har ikke vært noen coronadødsfall ved sjukehusene i Torrevieja de siste fem dagene (©otoerres)

Gjenåpningen vil skje forsiktig og gradvis etter en firetrinns plan som ble presentert av regjeringen tirsdag. Den vil gå over seks til åtte uker og vil variere fra region til region – alt etter hvor alvorlig de er rammet av coronapandemien.

Statsminister Pedro Sanchez sa i en TV-sendt tale i følge Spaniaposten.no at:

– Nedtrappingen skal gjøres gradvis, asymetrisk og koordinert. Vi gjør dette i faser, men det blir likt for hver provins eller hver øy. Det blir ikke bevegelser mellom provinsene eller øyene”

Målet er å komme tilbake til normaltilstand innen utgangen av juni – slik at det meste blir klart til årets feriesesong.

Det er ikke satt opp noen dato for gjenåpning av grensene til utlandet. Dette avhenger også av hva som blir bestemt av EU, samt i de landene som Spania deler grense med (Frankrike, Portugal og Marokko).

Les også: Mot “utlendingefri” turistsommer i Spania ? – Spania vil forlenge unntakstilstanden – 17. mai-feiringen på Costa Blanca avlyst – Coronakatastrofe for turisnæringen i Spania – Spania stenges ytterligere ned

Flere relaterte saker finner du HERHER og HER

Kommentarer