“Norskebyen” Torrevieja blir en av fire arrangørbyer under kvinnenes håndball-VM i 2021. De tre andre byene er Castellon og Liria, samt Granollers ved Barcelona. VM arrangeres i dagene 1. til 12. desember 2021 og finalen skal spilles i Barcelona.

Fra havnepromenaden i Torrevieja (©otoerres)

Håndballjentenes neste VM skal spilles i Spania – som også er tittelforsvarer. Det plukket ut fire arrangørbyer i det innledende gruppespillet: Castellón de la Plana, Liria og Torrevieja i Valenciaregionen, samt Granollers som ligger 30 kilometer utenfor Barcelona, melder Spaniaposten og Spaniaavisen.

Mesterskapet starter onsdag den 1.desember 2021 og avsluttes med finale i Palau San Jordi i Barcelona halvannen uke senere – den 12.desember.
Gruppespillskampene i Torrevieja vil bli spilt i Palaciode los Deportes som ifølge Spaniaavisen har plass til 3.300 tilskuere.

Hele tre av de fire gruppespillsbyene hører til i Valenciaregionen og er en del av provinsens økende satsing på sport og sportsarrangementer. Det er satt av 15 millioner euro til prosjektet hvor regionen skal profilereres som “Comunitat de l’Esport”.

De økonomiske ringvirkningene av hele VM-arrangementet estimeres til rundt 300 millioner euro.

Det bor mellom 10.000 og 20.000 nordmenn på Costa Blanca . Den årlige 17. maifeiringen i Torrevieja samler minst 2000 nordmenn med norske flagg og bunader ! (©otoerres)

Kommentarer