Tørrfisk Loin fra Ballstad ble tildelt Spesialitet-merket for utvalgt lokalmat av landbruks- og matminister Bård Hoksrud da han åpnet Norges stand på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin.

Stolt mottaker av Spesialitet-merket. F.v.: Halvor Hansen fra Halvors tradisjonsfisk, landbruks- og matminister Bård Hoksrud og adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist. (Foto: Matmerk)

– Dette er lokalmat med høy kvalitet, basert på lokale råvarer og oppskrifter som gir verdiskaping i lokalsamfunnet fra produsenter med mot til å satse, sa landbruks- og matminister Bård Hoksrud.

Han delte ut Spesialitet-merket til Halvors tradisjonsfisk for produktet Tørrfisk Loin fra Ballstad.

Internationale Grüne Woche er en av Europas største mat- og reiselivsmesser. Der viser Norge fram det beste vi kan tilby av lokalmat, lokal drikke og opplevelser. Alt for å imponere det tyske reiselivsmarkedet. I år er Nord-Norge en av hovedregionene på den norske standen.

– Dette er et flott produkt fra en produsent som virkelig kan sitt fag. Spesialitet-merket skal vise vei til den utvalgte lokalmaten, og det er ekstra stas å få vist fram noen av de beste matproduktene Norge har her på scenen i Berlin, sa administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.

Tørrfisk Loin fra Ballstad fra Halvors tradisjonsfisk. (Foto: Lisa Westgaard)

Tørrfisk Loin fra Ballstad fra Halvors Tradisjonsfisk

– Spesialitet-merket er svært viktig for oss. Det gir en anerkjennelse til først og fremst produktet vi har utviklet, men også til ansatte i bedriften og produksjonsmetodene. Spesialitet-merket åpner dører og gir oss mulighet til å nå ut til et større publikum. Vi er utrolig stolte over å motta en slik utmerkelse, sier Halvor Hansen fra Halvors Tradisjonsfisk.

Tørrfisk Loin fra Ballstad er laget av skrei som er havfanget under lofotfisket og foredlet for hånd i Tromsø. Tørrfisken er klar til bruk, har en delikat konsistens og rik smak. Tørrfisken er produsert av rotskjær, en tradisjonell produksjonsmetode som gir den fineste tørrfisken tilpasset et moderne norsk og internasjonalt kjøkken.Tørrfisk Loin fra Ballstad passer svært godt til grilling.

– Å få et Spesialitet-merket på tørrfisk tror vi er viktig for alle som jobber i denne næringen. Dette produktet er også det første som både har Spesialitet og er produsert av tørrfisk som har Beskyttet geografisk betegnelse, nemlig Tørrfisk fra Lofoten. Det er vi utrolig stolte av, avslutter Halvor Hansen.

Les mer om Halvors Tradisjonsfisk HER

Utvalgt av fagjury

Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren vei til god lokalmat- og drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge. Ordningen forvaltes av Stiftelsen Matmerk med støtte fra Landbruks- og matdepartmentet.

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som gjør en grundig vurdering kvalitet og smak. Produkterne skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer og gjerne basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori. 

Les også: Buskerudbedrift hedret i Berlin – Les flere saker om Grüne Woche HER

Kommentarer