Düsseldorf, også kalt Lille-Paris, er årets startsted verdensberømte sykkelløpet „Tour de France“. Det store åpningsarrangementet kalles “Grand Départ”.

Takeoff med airberlins Boeing 737-800 fra Düsseldorf Airport (©otoerres)

For første gang på 30 år finner to etapper av den store sportslige begivenheten sted i Tyskland (i 1987 startet Tour de France i Vest-Berlin).

Det gedigne arrangementet pågår fra torsdag den 29. juni til søndag den 2. juli, og har offisiell åpning 29. juni. Da kommer 198 deltakere fra 22 internasjonale lag syklende inn til byens Burgplatz, den sentrale plassen i gamlebyen ved Rhinen, der lagene skal presenteres.

Til ære for Tour de France-deltakerne blir det også arrangert en spektakulær lysfest med fyrverkeri på Schloss Benrath fredag den 30. juni.

I tillegg feirer Düsseldorf det store arrangementet med gatefester, live-musikk, diverse scener og mye glede.

Selve sykkelløpet, som går over 351,6 mil, starter 1. juli med den individuelle tempoetappen på 1,4 mil gjennom Düsseldorfs bysentrum.

Glanspunktet for alle besøkende er “Tour:D France”, en etappe der du selv kan sykle motsatt vei av sykkelløpet. Engelske brosjyrer om sykkelruten er tilgjengelig på turistinformasjonen i Düsseldorf.

Arrangementet i Düsseldorf avsluttes den 2. juli med „Tschüss Tour“, „Ha det“-turen, en etappe der deltakerne sykler 20,2 mil fra Düsseldorf til Liège i Belgia.

Düsseldorf kjører sykkelsport som tema hele året, og den som ikke kommer seg til Düsseldorf under Tour de France, kan besøke to interessante utstillinger i forbindelse med temaet:

Fra 27/6 til 11/8: utstillingen: «Fahrrad an Bord» (Sykkel om bord).

Alt dette, sammen med urban sjarm, Rhinen-områdets berømte livsglede og en herlig gjestfrihet, gir alle som besøker denne metropolen uforglemmelige opplevelser.

Se Düsseldorfs Grand Départ-program  HER

Kjøp VIP-billetter fra 210,- €uro HER

Ta på tur med sykkelen til  Grand Départ HER

Kart over strekningen finner du HER

Les mer om turmuligheter i delstaten Nordrhein-Westfalen HER

Les mer om Tour de France-åpningen i Düsseldorf HER

Kommentarer