Maltas turistråd lanserer en ny kampanje der 100 Osloborgere har muligheten til å vinne et maltesisk-inspirert takeaway-måltid som kan nytes på piknik eller tas med hjem. Måltidet tilberedes av Good Mood Street Food. Måltidet er inspirert av smaker og krydder fra Malta og Middelhavet og tilberedt med norske sesongråvarer. Turistrådet håper at kampanjen vil skape nysgjerrighet for Malta som reisemål og øyrikets middelhavsinspirerte mat.

Matspesialiteter - Malta - Cooking
Kulinariske fristelser fra Malta (pressebilde: visitmalta.com/related.dk)

Det er foreløpig ikke mulig å reise til Malta. Øyas turistråd har derfor tatt initiativ til å gi en liten smakebit på middelhavsøya og det maltesiske kjøkkenet – i Oslo.

Nå lanserer Maltas turistråd en konkurranse der 50 personer i Oslo-området har muligheten til å vinne et Malta-inspirert måltid for to personer.

– Med dette initiativet ønsker vi å gi nordmenn muligheten til å drømme seg til Malta hjemmefra og få en liten smakebit på hva som kjennetegner maltesisk mat, bare med lokale norske råvarer og en norsk vri. Vi håper dette vil bidra til å skape nysgjerrighet rundt Malta som reisemål og kanskje friste nordmenn til å besøke Malta senere i år eller neste år, sier markedssjef Alexandra Valletta i Malta Tourism Authority.

Les også: Malta fikk sine første Michelin-stjerner (mars 2020)

Takeaway-måltidet er satt sammen av ekteparet Stian og Benedikte, som har lang erfaring fra serveringsbransjen og som nå driver matvognen Good Mood Street Food.

Food Truck - Citroen HY - Good Mood Street Food - Oslo
Good Mood Street Food i Oslo (pressebilde: visitmalta.com/related.dk)

Måltidet består av tre sorter Malta-inspirerte sandwicher, kalt ftira: Stuffat tal-fenek (en vri på Maltas nasjonale rett laget med vin, erter og laurbærblad), tunfisk-ftira (kapers, oliven, løk, hvitløk) og vegetariske Ħobż biż-żejt (kunserva med ekstra olivenolje, kapers, oliven, hvitløk, persille og svart pepper).

Det lille øyriket med de store opplevelsene

Malta ligger sør for Sicilia og er et av Europas minste land, men har likevel et imponerende utvalg opplevelser og attraksjoner å by på. Den spennende historien bidrar til øyas karakter, med ridderborger, palass og gamle steinbyer.

Les også: Opplev Malta fra sofaen i en rekke Hollywood-filmer (april 2020)

Soloppgang - Mdina - Malta
Soloppgang over Mdina (pressebilde: visitmalta.com/related.dk)

I hovedstaden Valetta, som er en del av UNESCOs verdensarv, kan du se tydelige spor fra korsfarertiden. Her kan turister rusle rundt i de historiske nabolagene og glede seg over arkitekturen. Øya tilbyr også koselige fiskelandsbyer, vingårder, fascinerende natur og fantastiske fjellbad med krystallklart vann.

Det maltesiske øyriket består av til sammen sju øyer, hvorav tre er bebodd: hovedøya Malta samt søsterøyene Gozo og Comino.

Ny videoserie forteller om Maltas historie gjennom gastronomi

Maltas turistråd har sammen med Heritage Malta, som driver landets museer og jobber for å bevare Maltas kulturarv, laget en serie videoer om Maltas historie.

Med inspirasjon fra mat og referanser til gastronomiens historie, som Heritage Malta har funnet i forskjellige historiearkiver, får seerne ta del i Maltas historie og lære hvordan man lager en av Maltas tradisjonelle retter hjemme.

Den første delen av serien består av fire avsnitt, og det første er tilgjengelig på Visit Maltas Facebook-side og YouTube-konto. Hver fredag slippes det en ny episode.

Praktisk informasjon om konkurransen

Maltas Travel & Take Away-kampanje går til onsdag den 8. juli. De 50 vinnerne av et Malta-inspirert måltid for to blir offentliggjort dagen etter – den 9. juli.

Måltidet kan hentes 13. juli fra kl. 12-16 på Aker Brygge, der matvognen Good Mood Street Food kommer til å stå. Vinnerne velger selv om de vil nyte måltidet som piknik eller ta det med hjem.

Konkurransen arrangeres av Maltas turistråd / Malta Tourism Authority.

Les mer om konkurransen HER

Les mer om Malta HER – Flere saker relatert til Malta finner du HER

Kommentarer