Dagene 10.-12. januar arrangeres TravelXpo for aller første gang, og Xpo Manager Birgit Haugen ser frem til å fylle Telenor Arena med reiseinspirasjon.

Birgit Haugen - Xpo - TravelXpo -Reisemesse - Event
Xpo Manager Birgit Haugen gleder seg til å åpne dørene til det aller første TravelXpo-eventet 10.-12. januar. (Fotokilde: TravelXpo)

– TravelXpo blir mer enn bare en messe, det blir et event med utstillere fra Norge og verden, et sceneprogram med både fag og underholdning, samt konkurranser. Med Smaken av Norge, kan vi også by på en unik smaksopplevelse laget av lokale råvarer. Her får du servert syv ulike småretter fra syv ulike steder i Norge, forteller Haugen.

Utstillerne skal inspirere til opplevelser både innenlands og de lengre unna, og publikum vil finne reiser som går langs veien, med tog, i lufta, på havet, med sykkel, på hesteryggen og til fots.

– Med tanke på den store interessen for reiser i eget land, er jeg veldig glad for at vi har fått med oss mange spennende utstillere som representerer mye fint fra Norge. Men vi har også utstillere som kan friste med ferier i alt fra Himalaya til Italia”.

Mange kjente fjes

Publikum kan også glede seg over et variert sceneprogram.

– Arne Hjeltnes foretar den offisielle åpningen av messen på fredag, og etter det får man  alt fra matinspirasjon fra verdensmesterkokk Ørjan Johannessen til morsomme historier i foredraget til Øystein Bache og Rune Gokstad, sist TV-aktuelle på NRK med Team Bachstad og deres reise i Karibien, sier Haugen. 

Globetrotter Gunnar Garfors, som har vært i alle verdens land to ganger, blir å finne på TravelXpo hele helgen. I tillegg til å holde foredrag, tar han med seg podkasten Globusrulett, som han deler med reisejournalist Thorkild Gundersen. Det blir live podkast fra scenen, hvor de underveis trekker mange flotte premier fra utstillerne.

Les også: TravelExpo – nytt reise- og opplevelsesevent til Telenor Arena (november 2019)

Møt Nelson Mandelas fangevokter og venn

Som en del av Afrika-tilbudet, kommer selveste Nelson Mandelas fangevokter, Christo Brand, for å dele den unike historien om deres nære vennskap. 

– Flere av utstillerne skal også holde foredrag, så gjennom helgen kan du lære mer om alt fra sykkelferier til Nasjonale turistveger, forteller Haugen. 

Kjøp billett nå – få halv pris

Haugen minner om at forhåndssalget av billetter til både TravelXpo og Smaken av Norge er i gang, og at alle som kjøper billett på nett i forkant av messen får halv pris på inngang.

Billetter kan bestilles på travelxpo.no. Her finner man også åpningstider, fullt sceneprogram, messeavis og annen informasjon. 

Les også: Reisemesser første del av 2020 (desember 2019)

Kommentarer