Noe de fleste matelskere nok savner om dagen, er muligheten til å smake på lokale spesialiteter på reise. Nysgjerrigheten og spenningen før du får menyen, vanskeligheten med å velge og forventningens glede før maten kommer på bordet.
Hvis du elsker å få nye smaksopplevelser når du reiser, er det tre ting du kan prøve når du besøker den irske hovedstaden Dublin:
- Coddle: Coddle er som regel en bolle med bacon, pølser, løk og poteter – ikke langt unna en irsk versjon av pytt-i-panne. Retten fås angivelig i en spesielt velsmakende versjon på spisestedet Woollen Mills i Dublin.
- Blåskjell og muslinger: Gastropuben Exchequer i Dublin serverer paella med ferske muslinger sammen med lokal cider og hjemmebakt brød.
- Langkokt lam: På Vintage Kitchen han man ha med sin egen vin og sin egen vinylplate og nyte det hele med et prakteksemplar av et stykke langkokt lam, fra Slaney River. Stedet er populært, så det anbefales å bestille bord flere uker i forveien.
Les mer HER, HER og HER – Les mer om Dublin HER og om Irland HER
Les også: På «food tour» i Irland – Flere artikler om Irland finner du HER